vintersport

Røiseland tok karrierens 12. verdenscupseier: – Et drømmescenario

Marte Olsbu Røiseland skjøt to fulle hus og tok seieren på skiskyttersprinten i verdenscupen i franske Annecy torsdag.

Røiseland leder verdenscupen sammenlagt og viste på ny bunnsolid form. På standplass skjøt Froland-jenta de ti blinkene rett ned.

31-åringen tok sin tredje verdenscupseier for sesongen og den 12. totalt i karrieren. Dermed går hun først ut på lørdagens jaktstart.

– Det var kjempegøy å gå i dag og få lov til å gjøre et superløp med den gule trøya foran så mye folk. Det er et drømmescenario, sa Røiseland til NRK.

OL-håpet har samtidig mer å gå på.

– Jeg føler at jeg ikke er i superform i løypa. Jeg går jevnt, men mangler den lille spruten. Det er litt sånn det skal være. Jeg har ikke planlagt noen toppform i løypa nå, og da er det fint å kunne kompensere litt med god skyting, sa Røiseland videre.

Slo hjemmehåpet

Franske Anaïs Bescond leverte et strålende løp på hjemmebane og ledet klart før Røiseland kom til mål. Den norske skiskytterstjernen smadret hjemmehåpets tid og tok ledelsen med 15,4 sekunder.

Svenske Elvira Öberg ble nummer tre i rennet etter rakettfart i sporet. Hun skjøt på seg to strafferunder.

Ingen av de øvrige norske jentene var med i pallkampen i Annecy. Tiril Eckhoff holdt god fart i sporet, men måtte tåle én bom på stående skyting. Dermed klarte ikke Fossum-løperen å melde seg på i toppen av resultatlistene.

I mål var hun slått med 45,1 sekunder av Røiseland. Det holdt til en 11.-plass.

Tandrevold bommet

Ingrid Landmark Tandrevold måtte også tåle én bom på standplass og var i mål ett minutt og fem sekunder bak lagvenninnen. Hun ble dermed nummer 22.

– Jeg synes det gikk mye bedre på standplass i dag. Jeg følte jeg hadde bra kontroll. Selvfølgelig litt irriterende å bomme på de siste skuddet, sa Tandrevold til NRK.

Ida Lien, Karoline Erdal og Ragnhild Femsteinevik endte på henholdsvis 34., 49. og 77.-plass i Annecy.

Mer fra Dagsavisen