vintersport

To norske på pallen – fransk seier i sesongåpningen

Julia Simon gikk en feilfri skiskyttersprint og seiret i sesongåpningen i Sjusjøen lørdag. Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff tok 2.- og 3.-plass.

Røiseland, som ble VM-dronning i 2021, startet godt og ledet med snaue ti sekunder ned til nestemann på lista etter første skyting. Hun fortsatte å gjøre det godt i sporet og kom inn til andre skyting i god tid.

Der ble det imidlertid én bom for Røiseland, som kom ut av andre skyting fire sekunder bak Simon. Franskmannen leverte et feilfritt løp og vant på tiden 21:29,4. Røiseland kom til slutt i mål 3,6 sekunder bak Simon.

– Jeg er ikke fornøyd med 2.-plass, men jeg gjennomførte et godt løp. Det var hardt å gå igjen, sa Røiseland til NRK etter løpet.

Eckhoff bommet på første skyting, klarte ikke å finne sin raskeste fart i sporet og gled inn til 3.-plass, 21 sekunder bak Simon.