vintersport

Niklas Dyrhaug legger opp: – Er en tid for alt

Landslagsløper Niklas Dyrhaug varsler at han legger opp. Langrennsløperen har to VM-gull i stafett.

– Det er en tid for alt. Nå er det min tur til å legge skiene på hylla. Det har vært en utrolig reise og jeg er stolt og glad over det jeg har oppnådd. Det blir en stor overgang, men nå føles det riktig å gå videre, skriver Dyrhaug på Instagram.

Dyrhaug var på det norske laget som tok stafettgull i VM i 2015 og 2017. Han har i tillegg en bronsemedalje fra 15 kilometer klassisk i VM i 2017. Han har vært del av det norske landslaget i ni år.

– Spesielt dagene i Lahti i 2017 med 2 VM medaljer på 3 dager er noe jeg er utrolig stolt over, skriver Dyrhaug.

Dyrhaug gjorde i sommer comeback etter en skade og operasjon og vant blant annet Kobberløpet på rulleski. Tidligere i år ble det kjent at han fra vinteren av skal være ekspertkommentator for Nents langrennssatsing.

– Jeg er veldig takknemlig for hva skisporten har lært meg. Det har vært livet mitt i 20 fantastiske år. Alt jeg kan si er tusen takk, skriver Dyrhaug.

I kommentarfeltet til innlegget høster han lovord fra folk som Didrik Tønseth, Marthe Kristoffersen og Petter Northug.

«Takk for opplevelsan Niklas. Æ huske turan te Orsa når vi va 12–13 år like godt som når vi tok VM-gull sammen i Falun», skriver Northug.

Mer fra Dagsavisen