vintersport

Braathen gnistret i alpincomebacket – klatret tolv plasser i Sölden

Lucas Braathen imponerte i finaleomgangen og suste ned til 7.-plass i storslalåmrennet i verdenscuppremieren i alpint. Marco Odermatt vant i Sölden.

Med gode bevegelser kjørte Braathen inn til finaleledelse i solskinnet i Østerrike. Den satt han på lenge i målområdet. Først da det var ni utøvere igjen, ble 21-åringen jekket ut av tetrollen.

Til slutt holdt innsatsen til å bli nummer sju, og det skilte 72 hundredels sekund til sveitsiske Odermatt. Hadde han lyktes bedre i første omgang, kunne Braathen fått til noe virkelig stort i comebacket etter en korsbåndskade.

Fjorårets sensasjonsvinner i Sölden ble nummer 19 etter første gjennomkjøring. Der trøblet Braathen med svak fart og en del feil i løypa.

Rasmus Windingstad kjørte seg også mesterlig oppover resultatlista. Bærum-alpinisten klatret fra 22.- til 10.-plass. Han var 20 hundredeler bak Braathen, og lenge var det dobbelt norsk i Sölden.

Sesongåpningen ble ikke slik Henrik Kristoffersen håpet på. Alpinstjernen fra Rælingen tapte mye på tampen av finaleomgangen og falt fra 11.- til 14.-plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 24.