Ski

Buskerud skikrets krever ekstraordinært skiting

Buskerud skikrets har ikke lenger tillit til styret i Norges Skiforbund. Det kommer fram i et brev som ble sendt forbundet onsdag.

Buskerud skikrets har ikke lenger tillit til skipresident Erik Røste og styret.
Foto: Ali Zare / NTB

– Vi vil ha endringer. Det er vårt utgangspunkt. Derfor kommer vi med dette varselet, sier styremedlem og leder for langrennskomiteen i Buskerud skikrets, Gabriel Johannessen til Adresseavisen.

«Uavhengig av utfallet av pågående personalkonflikt har ikke Buskerud skikrets tillit til at sittende skistyre vil være i stand til å gjenopprette nødvendig tillit og omdømme overfor sponsorer, frivillige, aktive og alle andre som er opptatt av skisporten. Buskerud skikrets varsler med dette at vi har til hensikt å bidra til umiddelbare endringer i den politiske organisasjonen. Det innebærer ekstraordinært skiting i Norges Skiforbund.», heter det i brevet som er sendt til forbundet onsdag.

Det har ikke lykkes NTB å få en kommentar fra Johannessen. Kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund bekrefter at styret og kretslederne har mottatt brevet.

– Det er planlagt møter med både kretsledere og skistyret senere denne uka, og dette blir tema da, skriver han i en SMS til NTB.

Akershus skikrets møtes i kveld

Personalkonflikten det vises til, er konflikten mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund. Det har blitt en stor offentlig sak de siste månedene. Toppledelsen i NSF ønsker ikke å forlenge hoppsjefens kontrakt når den går ut i april neste år. Selv mener Bråthen at han har krav på fast ansettelse etter å ha jobbet på midlertidige avtaler siden 2004 og har saksøkt skiforbundet.

Et ekstraordinært skiting må avholdes om minst en firedel av de stemmeberettigede på det siste forbundstinget ber om det skriftlig.

I Skiforbundets tilsvar til Buskerud skikrets gis det klart inntrykk av at det vil igangsettes tiltak for å løse pågående personalkonflikt og samtidig bidra til tiltak for å gjenopprette Skiforbundets omdømme, skriver Adressa.

Også styret i Akershus skikrets skal i kveld ta stilling til om et mistillitsforslag skal fremmes mot det sittende styret i Skiforbundet. Langrennskomiteen i Akershus skikrets har sagt de ønsker seg det.