Ski

Curlingkvinnene slo tilbake med seier – tok sju poeng på én omgang

De norske curlingkvinnene klarte ikke å følge opp den imponerende seieren i OL-kvalifiseringen mot vertsnasjonen Tyrkia og tapte 5-6 for Slovakia onsdag. Senere på dagen slo de Østerrike med hele 15-2.

Curlingkvinnene tapte den andre kampen i OL-kvalifiseringen etter seier i den første kampen. Her fra EM på hjemmebane for noen år siden.

Allerede etter én omgang var kampen langt på vei avgjort. Norges lag med skip Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Martine Vollan Rønning tok nemlig føringen med hele sju poeng på direkten etter en såkalt «seven ender» i åpningsomgangen.

I den påfølgende omgangen skulle Østerrike forsøke å redusere med siste stein, men Norge stjal ett poeng. Deretter klarte østerrikerne å redusere til 1-8, før det ble 9-1 og 9-2 i de påfølgende omgangene.

I sjette omgang fulgte Rørviks lag opp med hele seks poeng, og dermed valgte østerrikerne å gi opp. Kampen endte 15-2 i norsk favør.

Norge tapte tidligere onsdag 5-6 mot Slovakia og står med to seirer og ett tap så langt i første del av OL-kvalifiseringen. Torsdag avslutter de med kamp mot Brasil.

Med seier der vil det norske laget ha god sjanse til å gå videre til den avgjørende runden i OL-kvalifiseringen i Nederland.

Norge spiller i gruppe B med Slovakia, Tyrkia, Brasil og Østerrike, mens Ungarn, Latvia, Kasakhstan, Spania og Slovenia spiller i gruppe A.

Det er bare de to beste lagene i hver gruppe som kan gå videre til neste runde. Den spilles i Leeuwarden fra 5.-18. desember, og der kjempes det om to ledige OL-billetter.