Ski

Bråthen forberedt på å få sparken: – Synes det er ekstremt ubehagelig

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er ifølge TV 2 forberedt på å bli sagt opp av Norges Skiforbund i forbindelse med torsdagens drøftelsesmøte.

– Jeg har googlet hva et drøftelsesmøte er. Og da vet jeg at det handler om arbeidsforholdet mitt, og hva som eventuelt skjer med det framover, sier Bråthen til TV 2.

Et drøftelsesmøte er obligatorisk i en oppsigelsesprosess.

– Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sier Skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB.

– Jeg velger å ta det som det kommer, og så får jeg eventuelt ta det når det kommer, sier Bråthen på spørsmål om han tror han kommer til å få sparken.

Ifølge TV 2 har Skiforbundet utarbeidet en omfattende rapport om det de mener er problemer rundt Bråthens person som blir lagt fram torsdag. Bråthen er forberedt på at det kommer en «drittpakke» mot ham.

Grove karakteristikker

Tirsdag publiserte VG opplysninger fra et internt notat der det hevdes at Bråthen har kommet med grove karakteristikker om ledere i skiforbundet. Han skal blant annet ha kalt generalsekretær Ingvild Bretten Berg «ei fitte».

At innholdet i oppsigelssaken er blitt lekket til VG opprører Bråthen, som står hardnakket på at det ikke er han eller hans støttespillere som står bak lekkasjen til media.

– Jeg synes det er ekstremt ubehagelig. Først og fremst at Skiforbundet har valgte å lage et slikt dokument som utelukkende handler om å ødelegge meg som ansatt og menneske. At det i tillegg er på avveie, det synes jeg er ekstremt vanskelig, sier Bråthen.

Konflikt

Bråthen nekter for å ha brukt det aktuelle ordet og har via sin advokat bedt om dokumentasjon på eventuelle eksempler på negativ atferd.

NSFs toppledelse har omtalt hoppsjefens atferd og kommunikasjonsform som uakseptabel.Toppledelsen i skiforbundet har vært i konflikt med Bråthen over tid. 17. august ble det kjent at forbundet vil avslutte sportssjefens kontrakt når den går ut i april neste år.

Kort tid senere varslet Bråthens leir at det var aktuelt å gå rettens vei for å bli fast ansatt i jobben han har hatt på midlertidige kontrakter siden 2004. Sist uke ble stevningen levert til tingretten, og tilsvarsfristen til Skiforbundet er 20. oktober.