Ski

Lag slår seg sammen: Sundby satser stort på Ski Classics

Martin Johnsrud Sundby blir frontfigur for et nytt langrennslag. Veteranen har satt seg mål om å vinne klassikere som Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Satsingen skjer etter sammenslåingen mellom Team Koteng og Team Eidissen/BN Bank. Det nye laget vil gå under navnet Team Koteng/Eidissen, og det vil i tillegg til Sundby bestå av Niklas Dyrhaug, Chris Jespersen, Torleif Syrstad og Astrid Øyre Slind.

– Etter mange år på landslag og i verdenscupen trigger det meg veldig å gå 100 prosent inn for langløp. Jeg fikk mye igjen personlig for å kjøre på egen hånd sammen med Niklas i Team Eidissen/BN Bank og bygger videre på dette nå, sier Sundby i en pressemelding og fortsetter:

– Ski Classics blir en litt ny verden for min del. Det gir motivasjon og lyst til å gjøre det som må til for å prestere. Jeg føler vi har funnet en optimal løsning og tror alt ligger til rette for at både jeg og laget kan prestere som vi vil til sesongen.

Sundby og co. har som mål å ta tronen som verdens beste langløpslag. Laget vil ha base i Trondheim, men skal også samles i Oslo.

Ski Classics har blant annet klassikere som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet på programmet. Sist vinter vant Tord Asle Gjerdalen Vasaloppet på ny løyperekord. Han og Johnsrud Sundby gikk blant annet sammen på Norges vinnende stafettlag i VM i Oslo i 2011.