Ski

Finn-Hågen Krogh vraket fra langrennslandslaget: – Forunderlig

Langrennsløperen Finn-Hågen Krogh (30) får i likhet med Didrik Tønseth og Ragnhild Haga ikke fornyet tillit i landslaget.

Det opplyser Krogh selv til NRK.

– Det er en ukes tid siden jeg fikk beskjed. Jeg visste på forhånd at det var 50/50. Da Arild Monsen (landslagstrener) ringte, skjønte jeg fort på stemmeleiet hans at det ble nei, sier Krogh til NRK.

Krogh kaller beslutningen «forunderlig» og sier at han har fått signal om at sprintlaget på herresiden kuttes fra seks til fem løpere.

Tverrelvdalen-løperen tok VM-gull på lagsprint i 2015 og på stafett i 2017. Han har åtte enkeltseirer i verdenscupen, men var ikke på seierspallen forrige sesong.

Nyheten om vrakingen av Krogh kommer dagen før Norges Skiforbund offentliggjør uttaket for 2021/22-sesongen. Mandag ble det også kjent at Ragnhild Haga står utenfor landslaget kommende vinter.

Både Krogh og Haga signaliserer at de likevel satser mot OL i Beijing.

– Jeg går «all in» på OL. Derfor vil jeg legge vrakingen bak meg så fort som mulig og se framover. Drømmen er å komme tilbake på mitt beste nivå. Jeg sikter på flere distanser i OL, sier finnmarkingen.

Fra før er det kjent at distanseeksperten Didrik Tønseth ikke får plass i landslaget. Ifølge NRK reduseres herrelaget fra tolv til elleve løpere, og Harald Østberg Amundsen, som tok VM-bronse på 15-kilometeren i Oberstdorf, er eneste tilskudd.

«Laguttaket offentliggjøres i morgen, jeg kommenterer ikke uttaket før etter PK i morgen», skriver langrennssjef Espen Bjervig i en SMS til NRK.