Ski

Alpinlandslaget utvides – seks flere fikk plass kommende sesong

31 utøvere er tatt ut på det norske alpinlandslaget til den kommende OL-sesongen. Det er seks flere enn året før.

Det er tolv utøvere på kvinnelandslaget, 17 på herrelaget og to parautøvere på landslaget kommende sesong, opplyser Skiforbundet i en pressemelding.

De norske alpinistene har lagt bak seg en sesong som blant annet ble preget av alvorlige skader blant landslagsutøverne.

– Fjorårets sesong var en sesong med betydelige kutt i antall utøvere på lag grunnet tap knyttet til koronaviruset. Det er derfor gledelig at vi nå har muligheten til å ha rekruttlag på begge kjønn, sier sportssjef Claus Johan Ryste.

Skiforbundet tapte 30 millioner kroner i starten av pandemien. I år ser det lysere ut, og på herresiden har man dermed også løpere med C-status neste sesong.

Røa inne

Av nye navn er det Henrik Røa som har fått landslagsplass med B-status.

Røa har hatt en eventyrsesong etter lang tid utenfor konkurranse. Han endte blant annet på 16.-plass i den legendariske utforløypa i Kitzbühel i det som var karrierens tredje verdenscuprenn.

Gode prestasjoner, og skader hos flere på landslaget, gjorde at han så fikk billett til VM i Italia. Der slo han til med 10.-plass i utfor og 17.-plass i super-G.

Jonathan Nordbotten kunngjorde tirsdag at han legger opp. Forrige sesong hadde han B-status på alpinlandslaget.

Vickhoff Lie-opprykk

For kvinnene har Kajsa Vickhoff Lie fått A-status. Hun tar plassen til Mina Fürst Holtmann som er flyttet til B-laget. Lie har A-status sammen med Ragnhild Mowinckel og Kristin Lysdahl.

På kvinnenes lag er Mariell Kufaas det nyeste navnet. Hun gjør at kvinnenes lag teller tolv navn og ikke elleve som forrige sesong.

– Med så slagkraftige lag er det en klar målsetting at vi skal kunne tilrettelegge for å kunne levere på den internasjonale arenaen i en OL-sesong. Grunnet Koronasituasjonen ser vi at vi fremdeles vil forberede oss i første del av forberedelses sesongen i Norge og Europa, sier sportssjef Ryste.

Norges Skiforbund har tatt ut følgende landslag i alpint for sesongen 2021/22:

Menn:

A-status: Lucas Braathen (Bærum), Kjetil Jansrud (Peer Gynt), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Leif Kristian Nestvold-Haugen (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk).

B-status: Henrik Røa (Heming), Rasmus Windingstad (Bærum), Fabian Wilkens Solheim (Heming), Timon Haugan (Oppdal), Atle Lie McGrath (Bærum).

C-status: Alexander Steen Olsen (Kjelsås), Halvor Hilde Gunnleiksrud (Bærum), Kaspar Kindem (Ready), Oscar Zimmer (Ingierkollen Rustad), Andreas Sønsterud Amdahl (Lillehammer).

Kvinner:

A-status: Kajsa Vickhoff Lie (Bærum), Kristin Lysdahl (Asker), Ragnhild Mowinckel (Rival)

B-status: Mina Fürst Holtmann (Bærum), Maria Tviberg (Geilo), Thea Stjernesund (Hakadal), Kristina Riis-Johannessen (Ready), Kaja Nordbye (Heming), Marte Monsen (Aron).

C-status: Andrine Mårstøl (Haugen), Tuva Nordbye (Heming), Mariell Kufaas (Tromsø).

Mer fra Dagsavisen