Ski

Kombinert: Norge ga skummel luke til Østerrike i hoppbakken

Jarl Magnus Riiber skuffet i hoppdelen i VM-lagsprinten i kombinert. Norge har 32 sekunder opp til Østerrike før langrennet.

Japan leder etter hoppdelen, men trolig bli østerrikerne Norges tøffeste konkurrenter.

Etter et skuffende prøvehopp fikk Espen Andersen det skikkelig til i sitt viktigste hopp til nå i karrieren. Det endte med 133,5 meter og 22 sekunders tidstap til verdensmesteren individuelt, østerrikeren Johannes Lamparter.

Etter at Lamparters makker Lukas Greiderer leverte sterkt i bakken, måtte Riiber virkelig ha fløyet ned bakken for å holde følge. I stedet tapte han ytterligere 10 sekunder til østerrikerne.

Riiber startet VM med gull både individuelt og i lagkonkurransen i normalbakken, men måtte ned et trinn i det individuelle rennet i storbakken.

Med seier i lagsprinten vil Riiber ta sitt femte VM-gull og tangere Bjarte Engen Vik som mestvinnende norske kombinertløper. Han vil dessuten bli første nordmann med tre gull i et og samme mesterskap.

Andersen ble foretrukket som makker til Riiber på lagsprintlaget til fordel for blant annet Jens Lurås Oftebro, som tok bronse i det individuelle rennet i normalbakken.