Ski

Uno-X avslutter samarbeidet med Petter Northug

Sykkellaget Uno-X avslutter sin utstyrsavtale med Petter Northug som er siktet etter råkjøring og kokainfunn. Norges Skiforbund varsler møter om sin avtale.

Saken er oppdatert

– Vi inngikk en avtale med Northug og så fram til det samarbeidet, og nå innser vi at nok Petter må konsentrere seg om andre ting. Avtalen vil innen kort tid bli avsluttet, sier sykkelsjef Jens Haugland i Uno-X til Adresseavisen.

Sykkellaget har syklet med Northugs sportsbriller siden i fjor høst.

Les også: Politiet fant kokain hos Northug: – Jeg har gjort en stor feil

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Skiforbundet

Også Norges Skiforbund har en utstyrsavtale med Team Northug som gjelder fram til mai 2022. Hva som skjer med avtalen, er foreløpig ikke kjent.

– Så langt er vi ikke kommet ennå. Vi fikk beskjed om dette fredag kveld. Vi skal møtes og se hva vi gjør. Det stilles fort spørsmål fra dere og oss om hva som skjer. Vi skal tenke oss godt om, ta diskusjoner og se hva vi skal gjøre, sier langrennssjef Espen Bjervig til VG.

Les også: Northugs bror i støttemelding: – Kom hjem nå

Samarbeidsvillig

Øst politidistrikt bekrefter i en pressemelding at Petter Northug har vært samarbeidsvillig etter at han ble pågrepet for råkjøring og oppbevaring av kokain.

I pressemeldingen skriver Øst politidistrikt at de er i en tidlig fase av etterforskningen og ikke ønsker å gi detaljer rundt siktelsen annet enn å bekrefte at Northug har kjørt for fort, og at det foreligger en mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand.

Politiet bekrefter også at det ble funnet narkotika i Northugs leilighet. Northug har selv skrevet på Instagram at dette dreier seg om kokain.

– Førerkortet er rutinemessig beslaglagt og vi har gjennomført de nødvendige undersøkelsen av bilen som nå er levert tilbake til han. Vi bekrefter at det er blitt tatt en blodprøve, resultatene fra denne ventes først om noen dager, skriver politiet i pressemeldingen.

– Northug har vært samarbeidsvillig og vi fortsetter etterforskning gjennom helgen og de nærmeste dagene, legger politiet han. (NTB)