Sport

Skeids toppscorer trengte et miljøskifte

Han scoret for Skeid mot KFUM i vår. Søndag kan han gjøre det motsatte. Hvorfor, David Tavakoli?

EKEBERG (Dagsavisen): David Tavakoli har bøttet inn mål for Skeid de siste fem årene. Derfor kom det overraskende på mange da angriperen valgte å skifte ut Nordre Åsen med Ekeberg i slutten av august, midt i sesongen.

Scoret i første kamp

For etter 88 mål på 130 kamper fra 2014 til 2019 for Skeid sitt A-lag ble David Tavakoli overraskende klar for naboklubben KFUM i slutten av august.

For hans nye klubb i hvitt og rødt gjorde han seg umiddelbart bemerket med scoring i debutkampen mot Notodden, som endte 1-1.

Les også: Oslo-lagenes rotterace om opprykket: – Det er mye å snuble i (+)

Spill langs bakken

Nå, to dager før hans andre kamp i KFUM-drakt, mot gamleklubben Skeid på Ekeberg søndag, forteller Tavakoli til Dagsavisen hvorfor han gikk fra Skeid til KFUM.

Først ler Tavakoli. «Skulle vi ikke snakke om kampen til helgen», spør han, før han svarer på spørsmålet:

– Jeg trengte et miljøskifte. Det var litt vemodig å forlate noe jeg lenge har vært en del av og bygget opp. Jeg var i Skeid da vi holdt på å rykke ned i 2015, og jeg var der da jeg hjalp dem til opprykk i fjor. Så det er rart, sier Tavakoli og fortsetter:

– Jeg liker å spille fotball langs bakken og å være delaktig i oppbyggingsspillet. Det passer meg bedre enn å løpe rundt og vente, sier han, uten at han ønsker å utdype noe særlig mer.

jubel: Kaptein Stian Sortevik har vært sentral for KFUM i år. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Kaptein Stian Sortevik har vært sentral for KFUM i år. Foto: NTB Scanpix

På 70 kamper i 2.divisjon i 2016, 2017 og 2018 scoret han elleville 60 mål. Tavakoli har også tatt nivået i OBOS-ligaen denne sesongen med syv mål på 16 kamper. Blant annet utlignet han på overtid mot KFUM – med Skeid. Nå skal han prøve å gjøre livet surt for sine gamle lagkamerater. Og han stortrives i sin nye klubb.

–  Jeg har blitt tatt veldig godt imot av alle rundt og i klubben. Her er det mye spill og KFUM liker å ha mye ball. Fotball skal spilles med ball i beina, noe KFUM gjør, Det liker jeg.

Tavakoli forteller at han er imponert over hvordan det drives i KFUM

– Alt har en sammenheng. Det er enkelt å se hvorfor de har gjort det så bra, med tanke på hvordan de jobber, de er dedikerte, hvordan treningene er satt opp, hva Isnes (Jørgen, trener) krever av spillerne.

KFUM-trener Jørgen Isnes er full av lovord om nysigneringen:

– Et nydelig oppspillspunkt, smart med ball og bevegelser og god i boks. Han kommer vi til å få mye glede av, sier Isnes til KFUM sine hjemmesider.

Hvordan vil han beskrive seg selv om fotballspiller?

–  Jeg liker å kombinere og spille langs bakken, selv om jeg er høy og stor liker jeg å spille langs bakken.

Angriperen innrømmer at det blir «veldig rart og spesielt» å møte gamleklubben søndag Det som huskes best fra tiden i Skeid er opprykkssesongen i fjor.

– Det er den sesongen som sitter igjen som det beste minne. Jeg har mange venner i Skeid og har det fortsatt.

duell: Tom Nordlie var Tavakolis trener i tre år. FOTO: VIDAR RUUD/NTB SCANPIX

Tom Nordlie var Tavakolis trener i tre år. Foto: NTB Scanpix

Les også: Tom Nordlie om å miste toppscoreren sin (+)

Og om han scorer mot Skeid på søndag på KFUM-Arena?

– Vi får se hvordan atmosfæren er på stadion. Har ikke noe planer om å gjøre noe big deal ut av det..., avslutter han.

PS. KFUM ligger på kvalifiseringsplass for opprykk til Eliteserien, mens Skeid ligger på kvalifiseringsplass for å unngå nedrykk til 2. divisjon. Begge lag rykket opp fra 2. divisjon i fjor. Da havnet Skeid ni poeng foran KFUM.

Slik spilles serierunden søndag:

1. divisjon menn, (22. runde, 15.00: Jerv – Raufoss, KFUM Oslo – Skeid, Nest-Sotra – Tromsdalen, Strømmen – Start. 18.00: HamKam – Ull/Kisa, Sandnes Ulf – Notodden, Sogndal – Sandefjord.

Mer fra Dagsavisen