Skeids sammenbrudd: En forbannelse på denne arenaen?

(Skeid - Ull/Kisa 1-2). Skeid-spillerne ruslet lamslått av banen. Ull/Kisas keeper jublet. To minutter før full tid hadde Skeid tre livsviktige poeng i shortsen. Alle forsvant.

Bilde 1 av 5

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Tom Nordlie ble stående ved innbytterbenken og stirre ut i lufta. Men bak ham sang Skeid-supporterne videre. Den gjengen er immun mot kriser.

Heller ikke i sesongens nest siste "hjemmekamp" kom det noen seier på den lånte arenaen.

"Det lever en forbannelse over denne arenaen. For begge hjemmelag", ble det sagt på veien ut. For heller ikke Vålerengas menn blomstrer her.

Nordlie: Ble ikke feige

Etter en gnistrende god første omgang av Skeid så alt lyst ut. 1-0 ledelsen ved Johnny Buduson etter årets vakreste angrep, burde vært doblet før pause.

Etter hvilen så mye annerledes ut. Og Ull/Kisa-presset de siste 20 minuttene måtte nesten få belønning.

– Nei, vi ble ikke feige, men kampbildet ble slik, sier Tom Nordlie til Dagsavisen etter at han har fått summet seg og hatt et lite krisemøte med svært skuffede spillere.

– Vi gir ikke opp. Det er ni poeng igjen å spille om. Dette var vårt tiende ettmålstap. Det må jo snu snart, sier Tom Nordlie. Før han arresterer sitt eget utsagn. Han vet inderlig vel etter over 30 år i yrket at det er ingen garanti for at noe snur i fotball.

Han har vært med på mange spektakulære fotballkamper. Sluttminuttene denne kvelden blir også minneverdige. Med negativt fortegn.

Har trent mye på frispark

Ull/Kisas keeper Stefan Hagerup ble naturlig nok kampens snakkis etterpå.

Da kampuret viste 88 minutter fikk Ull/Kisa frispark fra 23 meter. Skeid ledet 1-0 og kjempet febrilsk for å holde unna. Den hvitkledde keeperen meldte seg.  Og banket ballen rett opp i det høyre krysset til Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård.

Da gikk uroen for å miste ett poeng nærmest over i panikk. Og Jessheim-laget så muligheten.

Tre minutter på overtid scorer Vamouti Diomande seiersmålet etter kaos i Skeid-feltet. Det hadde det i grunnen vært de siste ti minuttene.

– Vi vinket keeperen fram. Han har lagets beste dødballfot, sier Ull/Kisa-trener Trond Fredriksen til Dagsavisen.

Og keeper Hagelund bekrefter: – Jeg er klar når det passer slik. Jeg har trent mye på dette. Men dette var min første scoring for i år, forteller han.

Skeid "måtte" vinne

Og den scoringen kom selvsagt mot klubben som syntes de trengte det minst. Etter at Strømmen hadde vunnet tidligere på dagen, var dette kampen Skeid måtte vinne for å holde noenlunde følge med lagene foran. Trøsten var at Notodden tapte, men det er fem poeng opp til dem. Det burde vært to. Skeid har Notodden i årets siste hjemmekamp om 13 dager.

– Det har skjedd større undere enn at vi vinner tre fotballkamper. Men det er brutalt for en ung spillergruppe å oppleve dette. Nå må vi svelge nederlaget i kveld og i natt og tenke positivt igjen i morgen. Vi taper igjen en kamp der vi er fullt på høyde med motstanderen, sier Tom Nordlie.

Før pause var Skeid overlegne. Og Johnny Budusons scoring kom etter fantastisk og uselvisk opptreden av Mesut Can.

Men de siste 20 minuttene var det et ensidig press mot Skeid-målet. Laget ble dypere og dypere, en ball ble reddet på streken og laget fikk sjelden ballen over Ull/Kisas midtstrek.

– En kamp varer i nesten 95 minutter. Det fikk vi betalt for. Nå har vi fortsatt en teoretisk mulighet til kvalifisering for opprykk, med tap hadde sesongen vært over for oss, sier Hagerup.

Sesongen er ikke over for Skeid, selv om det så slik ut da de over 800 tilskuerne som ble invitert gratis inn tuslet hjem hjem.

Skeids tre siste: Sandnes Ulf (b), Notodden (h), Raufoss (b).

At to av tre er bortekamper anser Skeid som uinteressant. For de mener de har spilt borte nesten i hele år.

Skeid – Ull/Kisa 1-2 (1-0)

Intilty Arena: 832 tilskuere (gratis adgang).

Mål: 1-0 Johnny Buduson (17), 1-1 Stefan Hagerup (89), 1-2 Vamouti Diomande (90).

Gult kort: Moa Mahnin, Skeid, Lars Ranger, Espen Garnås, Ull/Kisa.

Øvrige resultater søndag:

Nest-Sotra – Sandnes Ulf 3-0, Strømmen – Raufoss 2-1, Sandefjord – Notodden 3-0, Sogndal – Jerv 4-0, Start – KFUM Oslo 0-0, Tromsdalen – Aalesund 0-1.

Spilt lørdag: Kongsvinger – HamKam 2-1.

Aalesund 27  22 4 1 61 - 23   70
Sandefjord 27 17 8 2 49 - 27 59
Start 27 17 5 5 49 - 28 56
KFUM Oslo 27 11 9 7 54 - 41 42
Nest-Sotra 27 13 6 8 40 - 27 41
Sogndal 27 12 5 10 47 - 37 41
Kongsvinger 27 12 4 11 34 - 34 40