Sport

Skeids sak må behandles i bystyret

Skeid vil overta Nordre Åsen fra Oslo kommune for å utvikle anlegget. Endelig avgjørelse må tas av bystyret etter at byrådet har behandlet søknaden.

Skeid har sendt sitt prosjektforslag om å utvikle Nordre Åsen idrettsanlegg til kommunen, der den etterhvert vil bli behandlet.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen, ønsker slike søknader velkommen for å utvikle Oslo som idrettsby.

- Jeg kan ikke saksbehandle dette i media, men det er positivt at klubber tar initiativ og kommer med forslag om hvordan vi kan få utnyttet ressursene enda bedre. Selv om vi bruker 6,2 milliarder på idrettsanlegg i Oslo, ligger vi langt bak på landsbasis, sier Rina Mariann Hansen til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Har skjedd før

Det er ikke vanlig at Oslo kommune gir fra seg tomter gratis, men alle slike tiltak vurderes opp mot nytteverdien.

Både Vålerenga og Bækkelaget har tidligere fått tomter av Oslo kommune for å utvikle dem til idrettsformål.

Kommunen ønsker samarbeid med klubber og idrettslag der det er naturlig om å utvikle de arealene som allerede brukes til idrett.

- Saken må gjennom noen juridiske prosesser, og når den er ferdig behandlet fra vår side må den i såfall videre til bystyret for endelig vedtak, sier Hansen, som var i sitt første møte med Skeid om dette prosjektet i fjor høst.

80 leiligheter

Siden den gang har klubben sammen med arkitektfirmaet Reiulf Ramstad utarbeidet en plan for utbygging av både boliger og anlegget på Nordre Åsen.

Les også: Her skal Skeidløkka ligge

Det er blant annet planlagt 80 leiligheter på det som nå er en parkeringsplass foran dagens klubbhus. Dette, sammen med noen butikker og kafe skal finansiere prosjektet som foreløpig ikke har noen prisoverslag.

- Men en forutsetning for å få dette til er å få eierskap til tomta, sier Skeids styremedlem Knut Meiner, som fronter saken fra Skeids side sammen med dagens anleggs-ansvarlige på Nordre Åsen, Tarald Rohde.

Akkurat nå gjennomfører klubben en omfattende dugnad for å få anlegget oppgradert til seriestarten i 1. divisjon søndag 31. mars.

I mai vil hele kunstgressdekket bli skiftet ut og da må Skeid spille tre hjemmekamper på Vålerengas hjemmebane, Intility Arena, som nettopp ble muliggjort fordi Oslo kommune solgte arelaet til Vålerenga for en krone.

Mer fra Dagsavisen