Sport

Skeids opprykk: – Vil øke bandy-interessen

Skeid er klar for eliteserien i bandy etter seieren over Frigg i siste serierunde lørdag kveld. Styreleder Helge Holter mener opprykket vil føre til mer interesse for idretten i Oslo.

Det er 27 år siden Skeid hadde et lag i eliteserien for menn i bandy. Etter en solid sesong, kunne hele klubben juble for opprykk i seriens siste kamp på Voldsløkka. Skeids styreleder er naturligvis godt fornøyd med sesongen.

– Denne sesongen har vært veldig bra, helt frem til de tre siste kampene. I to av dem gikk vi på unødvendige tap, så opprykket ble utsatt litt. Heldigvis gikk det riktig vei mot Frigg til slutt, sier Helge Holter på telefon til Dagsavisen.

Skeid fikk altså tre matchballer til opprykk. Og satte den siste.

Kamerat-gjeng

Holter legger ikke skjul på at det er en forskjell fra 1. divisjons- til eliteseriespill, og at klubbens ressurser kunne vært større.

– Hos oss er det jo slik at vi ikke har noe juniorlag. Dermed er det bare gutta på A-laget som er tilgjengelige for spill. Sånn sett er ressursene begrenset. Vi prøver jo å få til en bandyskole, men der er det jo fem-seks-åringer som begynner nå, og A-laget består av menn i 20-årene. Nå har vi en årgang av 1988 og -89-spillere som er veldig bra, og vi har en flott kameratgjeng på A-laget, sier han.

Dugnadskultur

Å drive en bandyklubb krever mye arbeid. Det betyr nødvendigvis ikke at arbeidet er godt betalt. Styrelederen forteller at dugnadskultur er noe av det aller viktigste for å drive bandyklubben som skal spille eliteserie kommende sesong.

– Skeid bandy drives på dugnadsånd, med store bokstaver. Her er det ingen som får betalt for jobben de gjør, og spillerne bidrar også med treningsavgifter. I tillegg til dette har vi fantastiske sponsorer som gir oss god hjelp til å holde på med idretten, forteller Holter.

Tror interessen vil øke

Med Skeids opprykk vil eliteserien i bandy for menn bestå av fire Oslo-lag, i tillegg til to lag fra Bærum. Dermed vil det bli flere lokaloppgjør i Oslo-området, noe Skeids styreleder tror er bra for bandy-interessen.

– Jeg tror idretten blir mer synlig med disse lokaloppgjørene. I Oslo merker vi allerede interesseøking flere steder. Sagene har blant annet fått sving på sin bandy-avdeling, og de klubbene som har kunstis er voldsomt populære. Med vårt opprykk nå håper vi at media og publikum bidrar til å øke interessen ytterligere.

Fakta

I kommende sesong i eliteserien er seks av ti lag fra Oslo- og Bærumområdet.

Eliteserien i bandy 2020/2021:

Drammen bandy

Høvik eller Snarøya (playoff)

Mjøndalen IF

Ready

Sarpsborg BK

Skeid

Solberg

Stabæk

Ullern

Ullevål

Mer fra Dagsavisen