Sport

Skeids hjemmebane klar til sluttspillet likevel?

Med 18 dager igjen til Skeids første hjemmekamp i PostNord-sluttspillet er det muligheter for at Skeid kan spille hjemme på Nordre Åsen likevel.

Allerede i desember i fjor varslet Skeid at banen for A-laget var i dårlig forfatning. Klubbens håp var da at banen skulle bli fikset før den nye sesongen var i gang, men selv med årets koronautsettelse av sesongen ble ikke arbeidene påbegynt før i august.
Det som opprinnelig skulle tatt fem uker, har nå tatt dobbelt så lang tid, men da Dagsavisen var på plass på Nordre Åsen mandag var håpet at banen kanskje kunne bli klar for måling i løpet av mandagen eller tirsdag formiddag.

Det som gjenstår nå er å jevne ut banen og børste den, i tillegg til å relime de skjøtene som er igjen som må relimes. Begge deler skal gjøres i dag. Så får vi se om vi får målt banen tirsdag og få sjekket innfyllshøyden, slik at vi da kan konstatere om banen er sånn den skal være eller om vi må ha i mer granulat, forteller salgssjef Trond Ringstad i Norasport til Dagsavisen.

Les også: Slik ble oppsettet for Skeids kamper i PostNord-sluttspillet (+)

Spiller på Nordre Åsen om de kan

Det kan i så fall bety at Skeid i beste fall kan bruke sin hjemmebane på Nordre Åsen i sluttspillet, der Skeids første hjemmekamp blir mot Kvik-Halden lørdag 24. oktober.

– Det at vi ikke ble satt opp med hjemmekamp før i runde tre av sluttspillet kjøper oss litt tid, men vi har sagt at vi vil trene uka i forveien på den banen vi skal spille på. Derfor må vi ha en avklaring om vår bane her blir klar for overtakelse i løpet av neste uke, forteller daglig leder Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen.

Han har riktignok ingen videre tro på at banearbeidene kan bli ferdigstilt i løpet av tirsdagen, men sier at det selvsagt hadde vært kjærkomment.

– Hvis banen blir godkjent av kommunen slik at vi kan bruke den før sluttspillet igjen vil vi naturligvis være her. Det gjør at vi slipper å leie Valhall, og med tanke på at vi også spiller utendørs kan vi da ha 600 tilskuere på plass her kontra 200 inne i Valhall, sier han.

Les også: Ingen Skeid-hjelp fra kommunen: – Deres dårlige prosjektstyring har ført oss i uføret (+)

Været kan ødelegge

Værmeldingen kan imidlertid sette en stopper for arbeidene.

– Hvis vi ikke får banen ferdig i dag, og regnværet som er spådd kommer og varer ut uka, vil vi få utfordringer. Når vi kan starte opp igjen da kommer helt an på vær og vind, og på temperaturen. Det skal ikke være for fuktig når du jobber med granulat, og selv om vi bruker spesiallim på skjøtene har også det sine begrensninger, sier Ringstad.

Selv om Ringstad ikke vil love noe, mener han at banen uansett burde være klar til november, slik at Skeid dermed ikke trenger å leie seg inn hos andre lag for å spille de resterende to hjemmekampene i november og desember andre steder enn på Nordre Åsen.

– Jeg har ingen problemer med å forstå Skeids frustrasjon, siden de bare vil ha en bane å spille på og at arbeidet skal være over. Vi hadde selvsagt også sett at arbeidet var ferdig nå, og det er sikkert ting vi også kunne gjort annerledes i denne prosessen, men slik det ser ut nå har vi en ordentlig god progresjon, og håper å kunne måle banen senest tirsdag, sier Ringstad.

Les også: Kjelsås endte sesongen med hjemmetap for Skeid (+)

– Naturligvis en fordel om vi kunne spilt hjemme

Etter at Gard Holmes menn ikke spiller i den første sluttspillsrunden, kommer det en meget viktig kamp borte mot Hødd allerede i runde to før den første hjemmekampen mot Kvik Halden kommer i runde tre lørdag 24. oktober.

– Ingenting hadde vært bedre om arbeidene på hjemmebanen vår hadde vært ferdig til det, slik at vi faktisk kunne spilt hjemmekampene våre på hjemmebane. Det hadde vært naturligvis vært en stor fordel for oss, sier trener Gard Holme og fortsetter:

– Kampen mot Hødd setter mye av standarden for sluttspillet, og det er viktig å ta poeng mot de andre lagene rundt oss på tabellen. Jeg tror ingen av lagene vil gå ubeseiret gjennom sluttspillet, så skulle man ryke i den første kampen blir man ikke hektet av. Samtidig er det viktig å ikke ta av hvis du får en god start på sluttspillet heller, sier Holme.

For sjansene til å spille hjemme på Nordre Åsen er det definitivt positivt at Skeid ikke spiller i den første runden, som går allerede til helgen, siden banen da ikke hadde blitt klar. Men sportslig er Holme ganske delt i meningene.

– På den ene siden kunne det vært deilig å bare kjøre på, siden vi er i god form og gira på å komme i gang. Samtidig kan det også være greit å få pustet litt ut etter sesongen, regruppere litt og fikse på noen småting på trening. Tøffe kamper blir det uansett, forteller Holme.

Norasport ønsket å legge ny bane

Ringstad har full forståelse for Skeids frustrasjon, og synes situasjonen er kjedelig.

– Grunnarbeidet her var det et helt annet firma som hadde stått for, og ikke noe vi har hatt noe med å gjort i det hele tatt. Vi hadde levert en bane som var fantastisk fin, men så viste det seg at grunnarbeidet ikke var godt nok gjennomført, og da måtte banen tas opp igjen. Da fikk man to valg, enten ta opp banen slik man har gjort i dag eller legge ny bane, sier Ringstad og fortsetter:

– Vi sa legg ny bane, siden det blir den beste løsningen. Men kostnadsaspektet kombinert med tidsaspektet, gjorde at dagens løsning ble valgt. I tillegg har man vært litt uheldig med været, også har man hatt utfordringer knyttet til koronaviruset. Det har også bidratt til å bremse fremgangen i prosjektet, slik situasjonen har vært i hele bransjen, forteller Ringstad.

Fra Bymiljøetatens side har de lovet å holde på helt til kvaliteten på banen er god nok, og sier at de ikke har lagt føringer for å holde kostnadene nede.

– Fremgangsmåten for hvordan arbeidene ble gjennomført er valgt av leverandør, som har ekspertise innen området. Bymiljøetaten har ikke lagt noen føringer på at det skal velges spesielle løsninger for å holde kostnadene nede. Som tidligere sagt vil kvaliteten vurderes ut ifra et ferdig produkt. Bymiljøetaten har tro på at kvaliteten vil holde ut levetiden på lik linje med andre baner, skrev sekssjonssjef Trine Kvåle Hervik i en epost til Dagsavisen fredag.

Mer fra Dagsavisen