Sport

Skeids hjemkomst ytterligere utsatt

Skeid må fortsette høstsesongen på lånt hjemmebane. Der venter de fortsatt på første seier.

Bilde 1 av 2

KRINGSJÅ (Dagsavisen): De gjør et nytt forsøk torsdag kveld når Start kommer til Intility Arena, men trener Tom Nordlie vil ikke problematisere situasjonen uansett hvor mye det måtte irritere ham.

– Det er jo bare å se på statistikken til alle lag og se hvor mye hjemmebane betyr. Men vi kan ikke bruke energi på det. Vi vet fortsatt at vi på vårt beste kan slå alle lag i OBOS-ligaen. Men da må vi slutte å slippe inn mål på dødballer, sier Nordlie til Dagsavisen.

Årets fire første hjemmekamper ble spilt på Nordre Åsen. Det ga to seire, en uavgjort og et uheldig ettmålstap (2-3) for Raufoss.

På Intility Arena har Skeid ennå til gode å vinne. Men de har leverte gode prestasjoner der i de to siste kampene mot opprykkskandidatene Aalesund (0-1) og Sandefjord (2-2).

Lånt treningsbane

Vi er på Skeid-trening på Norges idrettshøgskole, der også Skeid må forlenge leieavtalen ettersom det ikke er et eneste grønt strå på Nordre Åsen, verken av naturgress eller plast.

Med andre ord: Leggingen av nytt kunstgress er langt bak skjema.

– Vi har et mål om å kunne spille første kamp der 20. oktober mot Ull/Kisa, sier anleggsansvarlig på Nordre Åsen, Tarald Rohde til Dagsavisen.

Det er i så fall den nest siste hjemmekampen denne sesongen.

Store kostnader

Hver kamp på Intility gir klubben ekstrautgifter på drøyt 40.000 kroner. Det belaster klubben stort. I tillegg betaler man for leie av treningstid på Norges Idrettshøgskole.

– Vi gjør hva vi kan for å spare penger, og vi er tatt godt i mot både på Intility og her. Men dette belaster økonomien i en fattig klubb, sier Tom Nordlie.

Årsaken til utsettelsen er problemer med fundamenteringen av nye lysmaster. Norges Fotballforbund krever bedre lys i OBOS-ligaen (1. divisjon). Nå er hele det prosjektet utsatt.

Og da er også siste hjemmekamp i fare fordi det blir for mørkt med kampstart klokka 15.30 lørdag 2. november.

Både Skeid og andre klubber ønsker å framskynde kampstart til 13.00, så slipper man enda en flytting. I det som er nest siste serierunde skal alle kampene spilles samtidig.

36 poeng igjen

– Jeg kan ikke bruke energi på ting jeg ikke får gjort noe med. Vårt fokus er at det er 36 poeng igjen å spille om og at vi ikke er blitt spilt ut av noen ennå. Men med 17 stangskudd har det vært mye marginer imot. Det er ingen unnskyldning, for vi ligger der vi ligger, sier Tom Nordlie, som ikke virker synlig preget av stress av at Skeid ligger ett poeng over nedrykksstreken.

Der ligger de også etter onsdagens kamper der alle lagene bak dem tapte.

– Jeg har snakket mye med blant andre Geir Bakke (Sarpsborg 08), som er i samme situasjon i Eliteserien. Vi lar oss ikke stresse. Jobben min er å holde optimismen oppe i spillegruppa. Vi kan ikke trene på å unngå personlige feil, men vi kan trene på struktur, og den har vært veldig bra i høst med unntak av kampen mot Tromsdalen (tap 0-1), sier han. Sist ble det 2–2 mot opprykkskandidat Sandefjord.

– Vi har sluppet inn 20 av 26 mål på dødball. I fjor skjedde det nesten ikke, sier han.

Scorer for lite

Utfordringen er å sette sjansene. Bare Strømmen og Kongsvinger har scoret færre mål enn Skeid.

På tirsdagens trening var det spill med to fulle ellevere og høy intensitet.

- Jeg tror vi har en av de bredeste stallene i hele ligaen, sier assistenttrener Morten Berre, som selv kommer inn som reserve i spilløkta når Mesut Can må til behandling på sidelinja.

Sammenligner med KFUM

I fjor vant Skeid sin 2. divisjonsavdeling ni poeng foran KFUM. KFUM rykket opp via kvalifisering og er nå 16 poeng foran Skeid etter en imponerende sesong. KFUM kan ende i kvalifiseringsspill om opprykk til Eliteserien. De to beste lagene rykker opp, de fire neste skal ut i kvalifisering.

- De har hatt den flyten vi har manglet. Jeg er imponert over hva KFUM har fått til, sier Tom Nordlie.

Skeids prosjekt nå er å berge plassen. Tromsdalen virker fortapt, så handler det om å holde Strømmen og Notodden bak seg. De to siste rykker ned, tredje siste lag spiller kvalifisering mot et av toerlagene fra 2. divisjon.

Stian Kommandantvold Pettersen er tilbake i full trening og er aktuell til troppen mot Start.

Allerede søndag er det ny kamp igjen, borte mot Jerv.

19. serierunde spilles slik:

Onsdag: Jerv – KFUM Oslo 2-2, Kongsvinger – Strømmen 3-2, Notodden – Nest-Sotra 2-3, Sandefjord – Raufoss 1-0, Tromsdalen – Sognda 0-1, Ull/Kisa – Sandnes Ulf 2-1.

Torsdag :19.00: Skeid - Start (Intility Arena)

28.8: Aalesund - HamKam

Mer fra Dagsavisen