Skeids frispark-perle: – Øver ikke på dem

(Skeid - Tromsdalen 3-0). Tre dødballer, tre scoringer. Og Mest Cans bidrag ble kveldens høydepunkt der Skeid holdt nullen også i sesongens tredje hjemmekamp.

Bilde 1 av 3

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid har kanskje vært spillemessig bedre i flere av kampene de ikke har vunnet i år, men to straffespark og et frispark skaffet den solide seieren søndag kveld.

Tromsdalen, som kom seg avgårde via Bardufoss på grunn av SAS-streiken, ga Skeid de mulighetene de trengte i og utenfor egen 16-meter. Spillemål ble det ikke denne gangen, men selvfølgelig et stolpeskudd signert Stian Pettersen, etter kampens flotteste angrep rett før pause. Skeid har spisskompetanse på stolpeskudd i år.

Satte den i feil hjørne

Men avgjørelsen falt egentlig fem minutter etter hvilen. Mesut Can blir felt på drøye 20 meter og tar selv frisparket. Det sitter klistret oppe i vinkelen bak en sjanseløs Theodor Nilsen i Tromsdsalens mål.

– Hvor mye trener du på dette?

– Nesten ingenting, svarer Mesut Can på Dagsavisens spørsmål etter kampen.

– Det er ikke så mye å øve på. Jeg konsentrerer meg bare om å treffe ballen riktig. Men jeg så keeper juksa litt, så jeg satte den vel motsatt av der han trodde den skulle komme, legger han til.

To straffespark

Skeid plundret i starten av kampen med å få fart på ballen i pasningsspillet og det ble en rotete forestilling uten særlige sjanser før Skeid fikk sitt første straffespark.

Det satte David Tavakoli på keeper, men han var sjøl våken på returen og satte inn ledermålet.

Da Skeid fikk kveldens andre straffespark på stillingen 2-0, var det ikke tvil om at Tavakoli skulle ta det også. Det var også han som skaffet det da han ble felt.

– Nei, det var ikke så mye å lure på. Den skulle sitte og jeg fikk litt mer styrke i skuddet, sier Tavakoli, som ikke var fornøyd med Skeid spillemessig før pause. Også han sjøl ble for stillestående.

– Men det er fint å vinne så solid også på svakere dager, sier han.

Fordeler frispark og straffer

David Tavakoli og Mesut Can var i praksis de to som skjøt Skeid til opprykk i fjor, og det er også de som skal skaffe scoringene slik at de holder seg der.

– Ja, men det handler om å sette sjansene våre. Det har vi ikke vært gode nok til i tidligere kamper. Vi burde hatt to seire til, sier Tavakoli.

Det er Can som skal ta frisparkene, Tavakoli som skal ta straffesparkene. Men søndag spilte også Ahmed el Amrani høyreback og han har også et usedvanlig skuddbein. Derfor meldte også han seg på.

Ser oppover

Etter 3-0 tidlig i 2. omgang handlet det om ikke å slakke på tauene. Og ikke slippe inn baklengsmål.

Det kan de takke keeper Idar Nordby Lysgård for som leverte en kjempredning på et skudd mot hjørnet ti minutter før slutt.

– Jeg er stolt av at vi har holdt nullen i alle tre hjemmekampene våre. Så har vi mye å forbedre offensivt, sier Tom Nordlie, som fikk vist at han har en jevn og bred stall med de byttene han gjorde.

Skeid har bare tapt en kamp til nå (2-4 for Aalesund) og ligger ett poeng fra andreplassen på tabellen.

– Ja, vil vil ligge der rett bak tetsjiktet. Og vi har gitt bort fire poeng på veien (0-0 mot Jerv og 1-1 mot Notodden), sier han.

Onsdag er det 1. runde i cupen, borte mot Ready, og Skeid har ambsjoner der også.

– Ja, vi kan ikke senke oss ned noe som helst. Vi ønsker å kome langt i cupen, sier David Tavakoli, som Skeid-oksene kåret til Skeids beste spiller og kunne dered hente seg et kjøttstykke (!) hos en av klubbens sponsorer.

PS. Kun en hjemmekamp gjenstår på det gamle og utslitte kunstgresset på Nordre Åsen. Etter neste hjemmekamp mot Raufoss flytter Skeid til Intility arena ut vårsesongen.

1. divisjon fotball menn søndag, 5. runde:

Skeid – Tromsdalen 3-0 (1-0)

Nordre Åsen: 418 tilskuere.

Mål: 1-0 David Tavakoli (straffe 23), 2-0 Mesüt Can (50), 3-0 Tavakoli (str. 53).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Andreas Løvland, Andreas Arntzen, Robin Lorentzen, Tromsdalen.

Øvrige kamper søndag:

Kongsvinger – Jerv 1-1 (0-1)

1677 tilskuere

Mål: 0-1 Chuma Anene (20), 1-1 Adem Güven (71).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Harald Holter, Edvard Skagestad, Christian Røer, Kongsvinger, Thomas Zernichow, Jerv.

Nest-Sotra – Ull/Kisa 2-0 (0-0)

303 tilskuere

Mål: 1-0 Elmin Nurkic (48), 2-0 Alexander Dang (57).

Dommer: Daniel Higraff, Fyllingen.

Gult kort: Christian Aas, Ull/Kisa, Peter Nergaard, Jonas Hestetun, Nest-Sotra.

Notodden – Aalesund 0-1 (0-0)

607 tilskuere

Mål: 0-1 Jørgen Hatlehol (53).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Henrik Gustavsen, Gaston Salasiwa, Morten Renå Olsen, Notodden.

Sandnes Ulf – KFUM Oslo 2-3 (0-2)

1392 tilskuere

Mål: 0-1 Moses Mawa (17), 0-2 Lars Olden Larsen (36), 1-2 Kent Håvard Eriksen (60), 2-2 Kachi (81), 2-3 Mawa (90).

Dommer: Marius Lien, Express.

Gult kort: Kent Håvard Eriksen, Simón Colina, Sandnes Ulf, Robin Rasch, Moses Mawa, Jørgen Hammer, Tore Sørås, KFUM Oslo.

Sogndal – Raufoss 1-3 (0-2)

1636 tilskuere

Mål: 0-1 Matias Belli Moldskred (37), 0-2 Snorre Strand Nilsen (43), 0-3 Mikkel Maigaard (73), 1-3 Alioune Ndour (89).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Emilie Noe Dadjo, Raufoss, Alioune Ndour, Sogndal.

Strømmen – HamKam 0-0