Sport

Skeids eneste forsterkning valgte det sportslige

Etter at Skeid rykket opp til 1. divisjon, har laget knapt forsterket seg. Men en spiller fra nord valgte bort andre tilbud av sportslige årsaker.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid har ikke økonomi til å handle stort, klubbens fokus var å beholde den gjengen som vant 2. divisjon med ni poeng i fjor.

Men én spiller har kommet inn: Mathias Dahl Abelsen, en 24-åring som kommer fra Tromsdalen og som har spilt i Nord-Norge hele sitt liv.

Tross betydelig mer fristende tilbud fra en rekke klubber i 1. divisjon (OBOS-ligaen), valgte han Skeid.

Les også: Oppsal-Olsen: – Vi har ingen unnskyldninger i år (+)

Misset opprykkssjanse

– Det korte spørsmålet er: Hvorfor?

– Magefølelsen sa meg at det er her jeg kan utvikle meg best. Tom Nordlie vet hva han vil ha på banen og jeg er imponert over hvor godt trent disse spillerne er. Det er et høyere treningsnivå her enn hva jeg opplevde i Tromsdalen og Alta, sier Dahl Abelsen til Dagsavisen.

Tromsdalen misset kvalifisering til opprykk til Eliteserien i fjor på målforskjell. Dahl Abelsen spilte 31 kamper for laget i fjor der 4-2 seieren over serievinner Viking i Stavanger kanskje var den sterkeste.

Men han ønsket seg nye utfordringer etter to sesonger der.

Les også: 5. februar 1969 var Lyn 17 minutterunna å slå Barcelona ut av Europa (+)

Alle kamper kan vinnes

I denne divisjonen er det klubber som betaler opp mot 50.000 kroner i månedslønn og som også tilbyr såkalt «sign-on-fee». Det  får han ikke i Skeid og han glir inn i en klubb med ganske lik, men lav lønssstruktur.

– For meg er det sportslige i fokus, jeg trengte noe nytt og jeg vet at det er et jevnt nivå i 1. divisjon der alle kamper kan vinnes og tapes. Og jeg ble fristet av dette prosjektet her, sier han.

Det var mer fokus på øvelser i lagene i Nord-Norge, han liker at det spilles mye elleve mot elleve på Skeids treninger.

Les også: Nordlie om nye spillere: – Kassa er tom (+)

Landslaget i futsal

Dahl Abelsen skal kjempe om en av indreløperrrollene i Skeids 4-3-3 system og han går ikke rett inn på laget. For det er kamp om plassene.

– Han er ganske liten av vekst (1,67), men han er fotrapp med god spilleforståelse, er god med begge beina og har en god dødballfot. Jeg ønsket ham på grunn av det potensialet jeg ser i ham, sier Tom Nordlie om spilleren han hentet fra nord.

Dahl Abelsen er også landslagsspiller i futsal der han har vært med på det meste de tre siste årene. Men han toner det ned nå, selv om han mener futsal har vært nyttig å ha ved siden av.

– Jeg sa nei til en samling for noen uker siden, for nå er fokuset her, sier han.

Les også: Hentes fra Stabæk til KFUM (+)

Jevne kamper

Tom Nordlie mener Skeid rykker opp med kontinuitet som sin styrke. Fredrik Berglie har trent med klubben siden i fjor høst og er det andre nye navnet inn.

– Det er litt tøffere duellspill og det går litt fortere i denne divisjonen, men det steget skal vi ta, sier Nordlie, som så langt har spilt tre treningskamper mot lag fra samme divisjon: 3-0 over KFUM, 1-1 mot Ullensaker/Kisa og 0-0 mot Sandefjord. I den siste kampen hadde laget klart flest sjanser, blant annet tre skudd i stengene.

Mathias Dahl Abelsen kommer opprinnelig fra Sortland der fotballkarrieren startet, før han ble hentet av Alta og senere Tromsdalen.

– Ja, Oslo er nytt for meg, men jeg har mange venner her, sier 24-åringen som kanskje begynner på lærerutdanning ved siden av.

Fredag kveld møter Skeid Raufoss i ny treningskamp, laget som vant den andre 2. divisjonsavdelingen i fjor.

Mer fra Dagsavisen