Sport

Skeids bandylag i ti dagers karantene

Skeids bandyspillere har sittet i ti dagers koronakarantene. Tirsdag får de trene igjen og har kamp to dager senere.

I underkant av to dager etter stortapet for Drammen (3-10) 2.juledag kom beskjeden om at en Drammen-spiller hadde testet positivt på koronaviruset. Det betød ti dager i karantene for alle spillere fra Skeid og Drammen. Støtteapparatene til lagene og Skeids reservemålvakt Morten Iversen var de eneste som slapp karantene.

– Klart det var bittert med en karantene midt i juleferien. Var nok en del samboere og familie som ikke var helt happy heller, sier Skeid-spiller Anders Winther Kogstad til Dagsavisen.

Får bare en trening

Skeid har vært i karantene siden 28. desember. De rekker bare å trene én gang før de skal spille en tøff og viktig hjemmekamp mot Sarpsborg.

– Karantenen er ferdig i morgen, tirsdag kl. 18.00. Så da bærer det rett på bandytrening på Voldsløkka kl 20.30. Vi får én istrening før matchen mot Sarpsborg så det er nok ikke så alt for mye vi rekker å jobbe med. Det hadde jo vært hyggelig hvis Norges Bandyforbund hadde gitt oss litt mer tid, sier Kogstad.

– Siden hele laget er i karantene fikk vi utsatt kampprogrammet en hel dag av forbundet for å skvise inn en trening først. Det er jo generøst. Så inn mot Sarpsborg-kampen får vi bare satse på at overskudd og spilleglede er nok til å gi Sarpsborg litt motstand, legger Truls Skrettingland til.

Ikke vært på is siden 26. desember

– Hva tenkte du da du fikk beskjeden om karantene, Truls?

– Man tenker jo først at det er utrolig kjipt. Samtidig så ser man hvor utsatt man er når man driver med lagidrett med kontakt. Skal man holde på med idrett i disse dager får man ta de konsekvensene det innebærer. Det kunne like gjerne vært en av våre spillere som hadde vært smittet. Det er kjipt, men helt riktig med karantene. Helsa er tross alt viktigst. Hele laget vårt hadde jo negative tester og det presiserer bare hvor viktig det er med smittevernstiltak.

Laget har ikke vært på is siden 2. juledag. Det har kun blitt egentrening.

– Det er selvfølgelig langt fra optimalt nå midt i sesongen. Ekstra bittert nå som kulda og det fine vinterværet med gode isforhold kom til Oslo, sier Kogstad.

Svak kamp mot Drammen

Da har de også hatt tid til å tenke. Det var ikke mange lyspunkter å spore mot Drammen, forteller duoen.

– Det var en helsvart dag. Vi får bekreftet og må anerkjenne at vi må ha en knallsterk dag av samtlige spillere for å ha sjans i eliten, sier Skrettingland.

– Hvis vi ikke er 100% på i hele matchen så får vi det tungt mot de beste lagene i Norge. Vi slipper inn alt for mange enkle mål. Så det får være et fokusområde frem til neste kamp. Finne tilbake til den gode styringen vår og knallhard defensiv jobbing, legger Kogstad til.

– Drammen er et veldig godt bandylag med mange gode spillere. De var mye bedre enn oss til å variere spillet på de vanskelige forholdene. Og selv om vi hadde muligheter til å ta ledelsen tidlig, og sånn sett kanskje stresse de litt, så var det ingen tvil om at de vant fortjent. Vi klarte ikke å holde laget så samlet som vi ønsket, og ble nok litt for opptatt av å slå langt, i stedet for å prøve å spille så lenge det var mulig. Og når de lange vi slo ikke ble lange nok, gjorde vi det ekstra vanskelig for oss selv, sier trener Helge Klæstad.

– Kampen mot Sarpsborg blir nok mer som en gjennomkjøring mot de to neste kampene våre mot Høvik og Ullevål, som forsåvidt er viktigere i bunnoppgjøret, avslutter Skrettingland.

Ready vant, Ullevål tapte

Det ble spilt to kamper i Eliteserien søndag. Ready møtte Høvik på Readybanen og slet lenge med å dra ifra, og gjestene ledet tidlig i 2. omgang 3-2. Så giret Ready om, banket inn tre cornere og vant 7-3. Fem av målene ble scoret på corner! Felix Ljungberg scoret alle sine tre på corner. Seieren gjør at Ready fortsatt er på toppen av Eliteserie-tabellen etter elleve kamper.

I bunnen finner vi Ullevål, som ikke klarte å slå Mjøndalen hjemme. Gjestene fra 3050 tok ledelsen tidlig og var foran 4-0 til pause. Da var kampen i teorien avgjort. Da MIF hadde tre utviste på 5-0, klarte Ullevål å redusere en gang ved Fredrik Bakken etter pasning fra Jonas Tjomsland. Men de tapte til slutt stort – 1-6 sto det på tavla da kampen var over. Dermed er fortsatt Ullevål nummer åtte, poenget foran Høvik og Skeid, som alle tre kniver om den siste sluttspillsplassen.

Ullern spilte ikke fordi Drammen, motstanderlaget til Skeid 2. juledag, er i karantene. De møter Solberg til tøff bortekamp onsdag. Ready tar imot Stabæk til storkamp på Gressbanen neste søndag, mens det samme dag er duket for lokaloppgjør når Ullern møter Ullevål.

Eliteserien menn søndag, 11. runde:

Ready – Høvik 7-3, Sarpsborg – Stabæk 6-9, Ullevål – Mjøndalen 1-6

Mer fra Dagsavisen