Sport

Skeid trente på mange alternativer

Skeid har en eller tre kamper igjen av sesongen.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Hvordan forbereder man en kamp mot en motstander man nettopp har møtt og der man har avslørt sine sterke og svake sider?

Skeid-trener Gard Holme gjorde noen varianter på trening denne uka. Lørdag kommer Asker til Nordre Åsen for å avgjøre hvilket av lagene som får spille den siste finalen for opprykk til 1. divisjon (OBOS-ligaen) neste år.

– Vi har så mange spillesugne spillere nå og frisk tropp at vi kan kjøre to ellevere mot hverandre på trening. Det er en styrke for oss. Så får vi se om vi skal overraske Asker på lørdag, sier Gard Holme til Dagsavisen etter onsdagens trening.

Rødt kort

Utgangspunktet er altså 1–1 etter kampen på Føyka sist helg. Skeid er videre med 0–0 uten at det er noe man satser på.

På trening kjørte han flere korte kamper med forskjellig fokus. En av dem var at førstelaget spilte med ti mann etter utvisning.

Var det Daniel Braaten han tenkte på?

Men Skeids superveteran var ikke på denne treningen ettersom han må porsjonere ut kroppens belastninger litt.

Uten kamper

Derimot har Skeid et annetlag som skulle spilt i 3. divisjon i år (rykket opp i fjor), men som aldri fikk en kamp, men som er god sparring for A-laget. Noen av spillerne er også i A-lagstroppen.

Mot Asker var Skeid best i 70 minutter før Asker overtok, var best i avslutningen og utlignet.

– De fikk sikkert litt selvtillit av det, mens vi tar med oss at vi dominerte kampen lenge og burde punktert den. Nå blir det annerledes når det i praksis blir en cupkamp, og vi må forberede oss på både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, sier han.

– Asker er et godt lag, kampen viste at nivået er jevnt i de to avdelingene. Men jeg syntes vi skapte mest i den første kampen, ser keeper Idar Nordby Lysgård.

Vinneren av lørdagens kamp skal ut i dobbeltoppgjør mot laget som blir tredje sist i 1. divisjon. Hvem det blir avgjøres på søndag. Akkurat nå ligger Stjørdals/Blink (som skiftet trener i går) på den plassen.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen