Sport

Skeid-treneren: – Også vi trenger tid

Skeid gikk på sesongens første serietap – hjemme mot Kvik Halden. Trener Gard Holme ber, som Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo, om tid til å bygge lag.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen). Skeid sto med to strake seirer i den utsatte åpningen av 2. divisjon. Så kom rutinerte Kent Bergersen med sitt Kvik Halden og snøt Torshov-klubben for alle tre poengene i toppkampen lørdag.

Skeid hadde grovt regnet ballen i 75 prosent av tida, mye inne på motstanderens banehalvdel, men fant aldri veien til nettmaskene.

Gard Holme overtok trenerjobben etter at Tom Nordlie forsvant mot slutten av forrige sesong. Holme kom fra trenerjobb i VIF 2.

Les om Kvik-kampen her: Kentas taktiske triumf - Skeid fant aldri mottrekket (DA+)

Stortrives

– Hvordan trives du i jobben?

– Veldig godt. Her har jeg en fast spillergruppe, i motsetning til i VIFs 2. lag, hvor det hele tida ble vekslet på spillere. Rekrutter og A-lagsspillere som av ulike årsaker skulle spille for 2. laget. Det er mer forutsigbart og oversiktlig her i Skeid.

– Før sesongstart, ble dere tippet rundt 4.-5. plass. Hva mener du?

– Det er vel omtrent der vi sikter oss inn. Vi trenger tid. Det har vært en del utskiftninger i spillergruppa. Og jeg er ny. Det tar tid å bygge lag, bygge relasjoner. Ta for eksempel lørdagens motstander, Kvik Halden. Kent Bergersen har vært trener der i fire-fem sesonger, og han har hatt mange av dagens spillere med på veien. Da stiller ting seg litt annerledes enn hos oss akkurat nå.

– Du viderefører 4-3-3-systemet Tom Nordlie brukte..?

Les også: Fagermo: – Det er fortsatt en stor jobb å gjøre her (DA+)

FFK neste

– Ja da, men nye spillere og ny trener krever tid. Rett og slett.

– Kunne du som trener gjort ting annerledes i 0-1-kampen mot Kvik Halden?

– Helt sikkert. Kvik la om spillestilen litt ut i 1. omgang. Kanskje reagerte ikke jeg eller vi kjapt nok, eller riktig nok. Det svaret sitter ikke jeg på.

– Ett poeng der, ville gjort at ting så nokså annerledes ut?

– Helt klart. Sju poeng etter tre kamper hadde vært strålende. Seks er ikke så ille det heller. Vi må altså være tålmodige i forhold til utvikling, og vi må være mer tålmodige i spillet. Vi kommer til å møte mange lag her på hjemmebane som legger seg lavt. Vi må jobbe mye med å mestre å styre kamper, og å avgjøre dem, påpeker han.

Les også: Braaten gir Skeid en X-faktor (DA+)

Gard Holme er opprinnelig Fredrikstad-gutt, og kommende helg tar han med Skeid for å møte laget fra plankebyen. Han ser for seg et helt annet oppgjør der nede.

– Per i dag tror jeg det passer oss bedre å møte lag som går ut for å spille eget spill og jakte tre poeng. Det betyr mer åpent og offensivt spill. Vi reiser ikke til bortekamper for å spille uavgjort. Vi reiser for å vinne. Jeg tror det kan bli en åpen og morsom kamp, avslutter Gard Holme, som tross alt har fått en mer enn godkjent start i jobben som Skeid-trener.

Sett utenfra, virker det som spillergruppa og trenerapparatet har ro og harmoni. Et godt utgangspunkt for videre framgang.

Mer fra: Sport