Skeid tok et stort steg nærmere kvalik – slo Alta i nord: – Fotball blir ikke bedre enn dette!

(Alta - Skeid 0-1). Skeid leverte varene i Finnmark, og har satt seg i førersetet i kampen om andreplassen i 2. divisjon.

For de som eventuelt ikke skulle ha fått det med seg; andreplassen i avdelingen gir mulighet for opprykk gjennom kvalifiseringsspill. Først mot andreplassen i den andre 2. divisjonsavdelingen. Deretter en siste og avgjørende kamp mot lag nummer 14 i 1. divisjon.

Den plassen tok Skeid et stort steg nærmere lørdag, da de slo Alta 0-1 i Finnmarkshallen.

Med tre kamper igjen ligger Skeid fem poeng foran Hødd, Kvik Halden og Alta, som følger nærmest.

– Utrolig glad og fornøyd med seieren idag! Gutta leverer en sinnsyk innsats, og gjør en kanonkamp! En virkelig sliteseier i en kamp med to lag som ville angripe, store sjanser begge veier, og full kok hele veien inn! Fotball blir ikke bedre enn dette, skriver Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen etter kampen .

God start

Skeid kom godt i gang i Finnmark og skapte gode muligheter tidlig i kampen. Simen Hestnes var nær ved å heade ballen i mål på et innlegg etter åtte minutter, men Alta-keeper Flasza var på alerten og stoppet ballen på streken.

Drøyt seks minutter senere rev Johny Buduson seg løs på et hjørnespark, men forsøket hans gikk over målet til Altas målvakt.

Det svingte veldig i den første omgangen, og det var nesten utrolig at det ikke ble scoret mål. Mest utrolig var det at Altas Vegard Braaten ikke klarte å sette ballen i helt tomt mål like før pause.

Like før dette hadde Fredrik Berglie hatt en farlighet. Også det etter et hjørnespark, og like etter Vegard Braathens kjempesjanse ble et nytt godt Skeid-forsøk avverget. Denne gang var det Vestvatn som forsøkte seg, men skuddet ble blokkert.

– Vi gjør periodevis mye bra i angrep synes jeg. Et par av sjansene vi skaper i 1.omgang er det høy klasse over. Samtidig har Alta også noen sjanser, og vi klarer ikke kontrollere kampen helt slik vi ønsker, men det er kanskje ikke noe vi kan forvente her oppe heller, skriver Holme.

Gode hjørnespark

Sjansesløseriet fortsatte i andre omgang, men Skeid hadde vist på sine to første hjørnespark at dette var noe de mestret. Og på det tredje hjørnesparket, som kom i det 77. minutt, skulle det bli gevinst for Torshov-gutta.

Anthonessen slo inn fra høyre, og litt bak i feltet sto Johnny Buduson, og stanget ballen i mål. Headingen var nok mulig å stoppe for Altas keeper, men det klarte han altså ikke.

###

Skeid-gutta jubler for det som viste seg å bli matchvinnerscoringen i Alta, og som kan vise seg å bli helt avgjørende også i kampen om å kvalik i årets 2. divisjon. Foto: Sten Tony Hansen

Landslagsduell

På banen fikk vi en ganske spektakulær duell til å være i 2. divisjon. På hjemmelaget spilte Morten Gams Pedersen (39), mens Skeid mønstret Daniel Braaten (38), som lørdag spilte back. Til sammen har de 135 A-landslagskamper for Norge.

Braaten gjorde sine saker bra nok en gang, og hadde blant annet en sterk blokkering på en god Alta-sjanse i andre omgang.

Gamst Pedersen fikk slått en del frispark og hjørnespark som Alta stadig vekk var småskumle på.

Men det var ikke før han ga fra seg et frispark i god posisjon, til tidligere Skeid-spiller Mathias Dahl Abelsen, like før slutt at det ble ordentlig skummelt.

Fra snaut 20 meter klemte Dahl Abelsen til, men Idar Nordby Lysgård var med på notene, og fikk slått ballen vekk.

Lysgård åpnet også andre omgang med en meget sterk redning på et skuddforsøk fra Vegard Braaten.

Utvist på overtid

I sluttminuttene ble det kaotisk og Alta fikk slått mange baller inn i Skeid-feltet, men oksene sto imot. På tampen ble det ordentlig ampert da Taofeek Ismaheel felte Morten Gamst Pedersen. Altas veteran fyrte på alle pluggene og lot Ismaheel få høre hvor lite pris han satte på taklingen. Flere spiller på begge lag flokka seg rundt situasjonen, der dommer allerede hadde dømt frispark til «Gamsten», og i tumultene endte det med at Skeids David Hickson leverte et slag i retning en av Alta-spillerene. Belønningen ble et vel fortjent rødt kort. Et unødvendig og klønete et.

Dette var imidlertid det eneste som kunne ta Skeid-trener Gard Holme noe av gleden etter kveldens kamp. For Skeid sto imot, og har nå stø kurs mot kvaliken.

Nå skal Skeid-gjengen nyte seieren, før de etter hvert begynner å sikte seg inn på neste kamp, som spilles «hjemme» i Vallhall på søndag. Da kommer Tromsdalen på besøk.

– Nå skal vi nyte denne seieren med en god middag her på hotellet, før vi reiser hjem og starter forberedelsene mot TUIL imorra. De har bare blitt bedre og bedre utover høsten de, og kommer jo feks rett fra en sterk seier mot Hødd, så kommer til å bli en ny knalltøff match til uka! Bare å komme oss tilbake på feltet og jobbe, men det gleder vi oss til, avslutter Gard Holme.