Sport

Skeid tar risikoen ved å permittere spillere

Skeid er innforstått med at spillere kan forsvinne. Hele stallen er permittert.

Skeid har som mange andre klubber permittert samtlige spillere. Og klubben tar da risikoen med at spillere kan finne seg andre klubber.

Det er en viss faglig uenighet i bransjen om permitterte spillere kan skifte klubb.

Arbeidsmiljøloven

– Vi legger det til grunn, men har ikke noe annet valg enn å permittere. Så får vi håpe at våre spillere er lojale og ikke så ettertraktet nå, sier Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen.

I følge NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon) gjelder arbeidsmiljøloven også for fotballspillere.

Er man permittert, er man i prinsippet også jobbsøkende.

– Og vi forholder oss til at fotballspillere kan skifte klubb hvis de finner en arbeidsgiver som vil lønne dem, sier Holmeide Strand.

Må ha kontingent

Vålerenga har også permittert størstedelen av sin tropp, men hevder at de har kontrakter som er uoppsigelige. Deres jurister mener klubben er på trygg grunn. Mandag permitterte Sarpsborg08 mange ansatte, men ingen spillere.

Skeid opplever som alle andre økonomisk krise som følge av pandemien, men Skeid-lederen kan glede seg over at ingen av klubbens over tusen fotballspillere har uttrykt noe krav om at medlemskontingenter ikke skal betales.

- Vi er helt avhengig av et minimum av inntekter, og nå er medlemsavgiften den eneste sikre inntekten vi har, sier han.

Skeid har permittert samtlige ansatte, men daglig leder og leder for breddefotballen Simen Røed, samt hovedtrener Gard Holme har en stillingsprosent for å holde hjulene i gang.

Utsatte dugnad

Skeid rykket ned til 2. divisjon i fjor etter at nesten hele hjemmesesongen på Nordre Åsen ble spolert. Nå er det nye kunstgresset på plass, men ingen får trene på det.

Den planlagte seriestarten 13. april er i det blå.

- Vi er nesten ajour med anlegget, vi måtte utsette flyttingen av noen tribuneseksjoner sist helg fordi vi ikke kan samle mange til dugnad. Men vi, som alle andre, må holde optimismen oppe til dette går over, sier Strand.

Skeid har hatt litt problemer med mye uorganisert trening på anlegget i Muselunden, som er umulig å stenge av fysisk.

Klubben opplever det som et paradoks at de må oppfordre barn og unge til ikke å bedrive uorganisert trening, eller løkkefotball som det het i gamle dager.

For klubbens fotballspillere er det utviklet individuelle treningsprogram som er tilgjengelge på klubbens hjemmesider.

Mer fra Dagsavisen