Sport

Skeid tar ferie med åtte kamper uten seier: – Nå må vi hvile huet

(Skeid - Nest Sotra 1-2). Heller ikke mot Nest-Sotra hadde Skeid marginene med seg, og seieren lar vente på seg. Det gjør Tom Nordlie uvel.

Bilde 1 av 6

INTILITY ARENA: (Dagsavisen): Skeid hadde en god mulighet til å bryte den vonde rekka uten seiere i vårsesongens siste kamp, men i stedet for ble det en ny tung aften med stolpetreff, og marginer imot, og til slutt endte det med et nytt ettmålstap.

– Bortsett fra 20 minutter mot Aalesund har vi vel ikke blitt utspilt av noe lag. Vi taper stort sett med ett mål, og vi hadde vårt 14. stolpetreff på 13 kamper i år, sier Tom Nordlie til Dagsavisen etter en lang prat med spillerne i garderoben.

– Hva sa du til gutta?

– At vi må stå sammen. Det nytter ikke å syns synd på seg sjøl. Jeg har lov til å syns litte granne synd på gutta nå, men vi må ikke syns synd på oss sjøl, for de som ikke holder med Skeid driter i åssen det går med oss. I historiebøkene står det ingenting om at vi spilte jevnt med alle, og at vi hadde 13-14 i stanga og så videre.

– Dette går på selvtillit

Skeid tar nå sommerferie med en 13. plass i førstedivisjon. Á poeng med Notodden på 14. plass, og tre ned til Strømmen på direkte nedrykk. Tre poeng er også avstanden opp til laget foran på tabellen, Ham-Kam.

– Er du en type som gjerne ville hatt en kamp igjen så fort som mulig, for å prøve å få den seieren, eller er det greit med fri nå?

– En kombinasjon. Gjerne likt å hatt en seier inn i ferien, men samtidig så tror jeg det kan være godt for dem å hvile huet litt, og lade batteria sånn mentalt sett. For dette går litt på selvtillit også. Det handler om å ikke miste trua, og det gjør vi ikke. For du ser jo sjøl at ikke vi blir utspilt av noen. Men det er tungt, og det er ikke noen trøst, men det er min oppgave å holde det her samla på en måte, forteller Nordlie, som mener laget holder bra fysisk.

– Fysisk så holder vi jo mål så det holder. Vi løper fort, vi løper mye, og vi er godt organisert begge Feier. Men vi slipper inn utrolig mye mål på personlige feil som vi ikke gjorde i fjor, men nå er det ett nivå opp da, men likevel så skal det ikke være noe vanskeligere å markere en gubbe fra Nest-Sotra enn en fra «Kåffa» i fjor, sier Nordlie og legger til:

– Det er vårt hue, og vi bestemmer åssen vi tenker. Så da kan vi like godt bruke det til noe annet enn å skylde øra, og ha hatten på, og det er det som er min utfordring med gutta.

Ledelse, og selvmål

Men Skeid så ikke ut som noe rystet mannskap i starten av søndagens kamp, hverken psykisk eller fysisk. For allerede etter ni minutter satt 1-0-målet. David Tavakoli slo en flott hælpasning igjennom til Henning Tønsberg Andresen ute på høyrekanten, som igjen fant Johnny Buduson med et hardt, lavt innlegg. Fra 15 meter dunket Skeid-vingen ballen i kassa.

Gleden ble imidlertid kortvarig, for sju minutter senere skulle de mye omtalte marginene slå gærent ut for Skeid igjen. Denne gangen var det Nest Sotra som slo ett innlegg fra sin høyreside, og inne foran mål klarte Ayoub Aleesami å sette ballen i eget mål, etter å ha blitt hardt presset av Nest-Sotras Senai Hagos. Skeid-spillerne protesterte, og det spørs om ikke det var en liten arm i ryggen fra Nest-spilleren som første til at Aleesami satte ballen i eget nett, og et målet skulle vært annulert. Det mener i hvert fall Nordlie.

– Jeg føler at Ayoub skal ha frispark der. Han blir jo bare dytta inn i «gållen», Men hvis vi header den i mål i stedet for i tverrliggeren da, så er det vi som leder 2-0, i stedet for 1-1.

Dødballmål imot

Situasjonen han sikter til skjedde riktignok et par minutter etter 1-1-scoringen, men da kunne det i hvert fall ha stått 2-1 til Skeid, og det var Kim Skogsrud som headet ballen i tverrliggeren etter et frispark fra Moahmmed Mahnin.

For ordens skyld skal vi legge til at også Nest-Sotras Bjarte Haugsdal, smalt et frispark i stolpen etter 34 minutter. Kun fem minutter senere falt det som skulle bli avgjørelsen i søndagens kamp. Nok en gang var det et frispark, som endte med en retur. Der dukket Mads Songve opp og sendte gjestene i føringen.

– Vi blir litt lave litt midt i førsteomgang i dag, men som Steffen Landro (Nest-Sotras trener) sier så hadde dem grisetur i dag. De har to skudd på mål, og begge går inn, forteller Nordlie.

– Det handler om marginer og litt mer dykltighet i begge 16-meterne. Vi slipper jo ikke inn så masse mål. Jeg tror vi har tre, eller fire spillemål i mot, resten er dødballer, legger han til.

Svake innlegg

Skeid forsøkte seg i andreomgang, men Nest-Sotra la seg lavere, og gjorde det vanskelig for Skeid, som likevel kom til en hel haug av innlegg, uten tellende resultat.

– Er det innleggene eller de inne i boksen som er problemet?

– Det er en kombinasjon av innleggskvalitet, og innløp, svarer Nordlie.

– Dere mangler litt energi inni boksen der?

– Ja, det er helt riktig. Vi gjorde om på slutten for Mesut har vært ute en måned. David jobba hardere enn han har gjort på en stund. Vi går over til en 3-5-2-formasjon og deretter blir det vel slags 3-2-5, smiler Nordlie, og legger til:

– Jeg ville ha Kim (Skogsrud) opp med huespillet sitt. Nunez har jo to kjempemuligheter der på tampen også.

Blir fysisk uvel

Men ballen ville ikke inn for Skeid i andreomgang, og da endte det med et nytt tap. Laget står nå med kun to poeng på de siste åtte seriekampene. Det gjør vondt for trener Nordlie.

– Ja, jeg blir fysisk uvel av å tape fotballkamper. Det kler meg dårlig for å si det sånn. Jeg tror ikke jeg har hatt en rekke med så lite poeng før noe sted jeg har vært, forteller han.

– Det er få spillere som har spilt på dette nivået før, men nå har vi jo fått øvd oss i 13 kamper, så nå er det på tide at vi står opp litt, sier han.

– Dette var den åttende kampen uten en seier …

– Det gidder jeg ikke å telle, det kan du få lov til, humrer Nordlie vennlig.

– Jeg fokuserer på det jeg kan gjøre noe med, legger han til.

– Men antall stolpetreff har du kontroll på?

– Det er folk som har fortalt meg at vi har fjorten stolpetreff. Jeg har ikke «sitti» og telt dem, ler han, og skyter inn:

– Jeg er opptatt av mål, og poeng jeg, ikke så mye av målsjanser.

Grønne trær hele året

Nordlie er også opptatt av prosjektet på Nordre Åsen, og håper Skeid snart kan flytte hjem.

– Vi er veldig fornøyd med Vålerengas velvilje, og at vi kan spille på Intility, men jeg er lite happy med at det blir utsatt enda en måned, sier han og gir oss en liten oppdatering på hvordan det går på Nordre Åsen:

– Det er alt fra trær som er freda til noe fundament, til lys og så videre.

Og Nordlie har selvfølgelig sin egen finurlige, og gode løsning på problemene. I hvert fall med trærne.

– Da jeg hørte om de træra som gikk under banen så sa jeg: «Så fint a, med varmekabler der så er dem grønne om vinteren også». Jeg er ikke noen Finn Schjøll altså, men det var mitt forslag, sier Nordlie og ler godt.

– Grønne trær om vinteren må jo være fint. Man må prøve å ta det med det humøret der da, sier Nordlie og smiler godt av sin kreative løsning.

Ser noe å bygge videre på

Å finne en løsning på Skeids sportslige problemer kan kanskje bli like problematisk, men Nordlie mener fremdeles at han ser muligheter for at det kan løsne for hans gutter.

– Hadde vi blitt utspilt i kampa så hadde det sett mørkt ut, men jeg føler vi er med i alle matcha. Det er ikke noen trøst, men det er det man må bygge videre på. Jeg er imponert over «Kåffa» og Raufoss og sånn, men jeg føler ikke at vi er noe dårligere lag enn dem. Vi var ni poeng foran «Kåffa» i fjor, men de har vært dyktige. Og når du er dyktig så får du marginene med deg, men jeg sier ikke at det er marginer at de 13 poeng foran, sier han.

Vi avslutter med kveldens visdomsord fra Tom Nordlie, som forhåpentligvis kan roe noen av dere engstelige Skeid-sjeler der ute:

«Det krever ingen kunnskap å se at det er feil. Hva som er feil krever litt kunnskap, hva og hvordan du skal gjøre noe med det krever kunnskap, og det har vi. Gudskjelov».

KAMPFAKTA

Skeid – Nest-Sotra 1-2 (1-2)

Intility arena: 382 tilskuere.

Mål: 1-0 Johnny Per Buduson (9), 1-1 Ayoub Aleesami (selvmål 17), 1-2 Mads Songve (39).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Peter Nergaard (22), Jonas Hestetun (76), Thor Kristian Økland (82), Mads Songve (90), Nest-Sotra, Ahmed El-Amrani (44), Taofeek Ismaheel (90), Skeid.

Lagene:

Skeid (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Ahmed El-Amrani, Ayoub Aleesami, Kim Skogsrud, Tom Skogsrud (David Gyedu-Nkuah fra 85.) – Henning Andresen, Moa Mahnin (Mohammed Mahnin), Hassan Yousef – Johnny Per Buduson (Johannes Andres Nunez Godoy fra 69.), David Tavakoli, Mesüt Can (Taofeek Ismaheel fra 78.).

Nest-Sotra (3-5-2): Renze Fij – Anthony Izuchukwu, Daniel Arrocha, Elmin Nurkic – Mads Songve, Mads Berg Sande, Peter Nergaard (Marcus Mehnert fra 86.), Kristoffer Stephensen, Bjarte Haugsdal (Thor Kristian Økland fra 73.) – Alexander Dang, Senai Hagos (Jonas Hestetun fra 63.).

1. divisjon fotball menn søndag, 13. runde:

Aalesund – Sandnes Ulf 3-1, Jerv – Sandefjord 0-2, Kongsvinger – Sogndal 3-0, Notodden – Strømmen 3-0, Skeid – Nest-Sotra 1-2, Tromsdalen – Start 1-3, Ull/Kisa – KFUM Oslo 4-2.

Spilt lørdag: HamKam – Raufoss 1-2.

Ligaen tar nå tre ukers ferie.

Mer fra Dagsavisen