Skeid-søvnen ødela, spurten holdt ikke inn

(Ullensaker/Kisa - Skeid 3-2). Når fotballkamper starter, må man være på. Det får bli Skeids lærdom etter lagets sure poengtap på Jessheim søndag.

For etter drøyt ti minutter ledet hjemmelaget med to mål, og de hadde vasket fram fire sjanser i tillegg til å mase om straffespark. Og Skeid slapp faktisk billig i kampens åpningsminutter på Jessheim stadion.

Men kampen endte altså 2-3 og Mathias Dahl Abelsen vil vel drømme om kjempesjansen han fikk på overtid til å utligne, men fra seks meters hold vippet han ballen på hel volley over.

Det fikk Skeid-supporterne til å synge "sa-sa-sa" etter kampslutt, for prestasjonen totalt var akseptabel. Starten på kampen var det ikke.

Som en flyplass

For det var rett og slett et Skeidlag som sov i timen og som heller ikke våknet av alarmene som gikk i åpningsminuttene:

2 minutter: Ull/Kisas VIF-innleide Magnus Grødem kommer fram på Skeids venstreside der ingen har møtt opp. Men skuddet sklir utenfor stanga.

3 minutter: Samme mann får sjansen igjen, denne gang får Skeid-keeper Idar Nordby Lysgården en finger på ballen til corner.

6 minutter: Men på tredje forsøk får Magnus Grødem treff. Igjen er det like oversiktlig i Skeid-forsvaret som på flystripa rett i nærheten og Grødem får vippet ballen over keeper, som vel ennå lurer på hvor forsvarsrekka befant seg.

Og da Kristoffer Normann Hansen satte inn 2-0 seks minutter senere på en returball som skiftet retning, så dette ut til å bli en festkveld for hjemmelaget.

To dødballer

Det ble det kanskje, men de måtte jobbe hardt for poengene med kanskje divisjonens mest fysiske lag, Ull/Kisa. Tidligere Aalesund-trener Trond Fredriksen vet hvordan den skal utnyttes best mulig.

For Skeid jobbet seg inn i kampen og reduserte raskt da Tom Skogsrud skrudde en corner rett i mål bare minuttet etter Ull/Kisas andre scoring.

Det ga Skeid ny energi og en kamp som så håpløs ut, fikk plutselig nytt liv.

For hjemmelaget produserte ikke fere sjanser, det gjorde Skeid der David Tavakoli åpnet forsvaret med et fikst hælspark før Tom Skogsrud kunne utlignet da han fikk stå helt alene og heade etter corner, ti minutter før pause.

Men utligningen kom ikke før etter 82 minutter da innbytter Mathias Abelsen ble felt og David Tavakoli satte inn sin femte scoring for sesongen. Før det hadde Morten Sundli headet Ull/Kisa opp i 3-1 da også han enkelt vant på hodet etter corner.

Dermed to dødballer som ga Skeid-scoringene denne kvelden. Sist kamp var det tre av dem.

Sluttspurt uten resultat

Alle skjønte at det ville bli en rød/blå sluttspurt, men Ull/Kisa møtte høyt og forstyrret Skeids oppspill. Likevel kom den store sjansen som kunne gitt poeng, men som sagt satte Dahl Abelsen ballen over målet til Stefan Hagerup.

Det store mysteriet er hvorfor kampen åpnet som den gjorde. Og det ble sannsynligvis tema etterpå også. Vi vet ikke om Tom Nordlie siterte Arnulf Øverland, det var kanskje ikke nødvendig....

I en fysisk batalje ble det mange diskusjoner både på og utenfor banen, og Ull/Kisa er oppe på 3. plass på gabellen etter denne seieren.

1. divisjon  menn søndag, 6. runde:

Ull/Kisa – Skeid 3-2 (2-1)

Jessheim stadin: 917 tilskuere.

Mål: 1-0 Magnus Grødem (6), 2-0 Kristoffer Normann Hansen (11), 2-1 Tom Skogsrud (13), 3-1 Morten Sundli (51), 3-2 David Tavakoli (str. 81).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL).

Gule kort: Stefan Hagerup, Espen Garnås, Magnus Grødem, Martin Trøen, Ull/Kisa, Mathias Dahl Abelsen, Skeid.

Skeids lag: Idar Nordby Lysgård - Ahmed El Amrani, Ayoub Aleesami, Fredrik Berglie (Johnny Buduseon 66), Tom Skogsrud - Hassan Yusuf (Johannes Godoy Nunez 87), Mohamed Mahnin, Henning Tønsberg Andresen (Mathias Dahl Abelsen 70) - Stian Pettersen, David Tavakoli, Mesut Can

Øvrige kamper søndag:

HamKam – Sandnes Ulf 2-3, KFUM Oslo – Jerv 5-0, Raufoss – Kongsvinger 0-0, Sandefjord – Nest-Sotra 2-1, Start – Strømmen 4-0, Tromsdalen – Notodden 0-2.

Spilt lørdag: Aalesund – Sogndal 3-1.