Sport

Skeid sikret seg kvalikplass etter ny hjemmeseier

(Skeid - Tromsdalen 1-0). Skeid får forlenget sesongen sin ytterligere etter at de søndag ble klare for kvalifiseringsspill for opprykk til OBOS-ligaen.

VALLHALL (Dagsavisen): Ettmålsseieren over Tromsdalen var akkurat det de trengte for at avstanden tilbake til Hødd og Alta ble så stor at de ikke kan hentes inn. Etter en nervepirrende kamp kunne spillere og supportere endelig juble for at første delmål er nådd i dette sluttspillet.

For Skeid-supporterne måtte vente lenge på avgjørelsen denne søndagen. Men det var fullt fortjent da toppscorer Johnny Buduson fikk pirket inn seiersmålet etter corner fra tre meters hold et drøyt kvarter før slutt.

Les også: Buduson om scoringen og veien videre

Scoringen kom i en fase da både Buduson og Felix Leenborg Anthonessen hadde vært svært nære scoringer for Skeid. Da var det TUIL-keeper Theodor Nilsen som leverte store prestasjoner.

Før pause var det noen farlige skudd fra Skeids midtbanespiller Shadi Ali som var mest minneverdige i denne kampen.

Les også: - VIF kan kjøpe så mange spillere de vil. Her bestemmer vi (+)

Tromsdalen var heller ikke ufarlige i Vallhall og Skeid-keeper Idar Lysgård måtte hente fram et par sterke redninger for å holde nullen.  Den aller største sjansen kom tre minutter på overtid.

Tromsdalen, som rykket ned fra OBOS-ligaen sammen med Skeid i fjor, hadde i praksis ingenting å spille for, men har vist sterke resultater i de siste rundene. Laget pådro seg hele fire gule kort mot Skeids tre.

Skeid har to kamper igjen i dette sluttspillet, men de blir uten betydning for avansementet. Dermed kan de benytte kampene mot Fredrikstad (h) og Brattvåg borte til trening og vedlikehold av en sterk høstform. Laget har nå seks seire på rad og har ikke tapt siden 20. september i den ordinære seriekampen mot Alta i Finnnmarkshallen.

Les også: Nå er det Leicester som leder Premier League

Hvilke lag Skeid møter i første del av kvalifiseringen er ennå ikke klart. Vard Haugesund (34), Asker (34) og Egersund (31) kjemper om andreplassen i den andre avdelingen.

Vinneren av disse toerkampene møter det tredje siste laget i OBOS-ligaen. Da er vi langt ute i desember.

Saken oppdateres med reaksjoner.

Sluttspill 2. divisjon avdeling 1 søndag:

Skeid - Tromsdalen 1-0 (0-0)

Vallhall: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Johnny Buduson (75).

Dommer: Harald Magnus Børresen, Helgerød IL.

Gule kort: Matarr Kah, Fredrik Berglie, Taofeek Ismaheel, Skeid, Martin Albertsen, Henrik Hanssen, Trygve Kristoffersen, Vebjørn Valle Grunnvoll, Tromsdalen.

Øvrige resultater lørdag: Fredrikstad - Alta 2-1, Hødd - Brattvåg 1-1.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen