Skeid senket av Haugen-hattrick

(Sogndal – Skeid 4-2) Skeid maktet ikke å stanse Sogndals Sigurd Haugen, som nettet tre ganger da Tom Nordlie og co. tapte med to mål borte i saftbygda. Skeid har ikke vunnet i serien siden april.

Haugen ga Sogndal ledelsen etter elleve minutter da han utnytttet en forsvarstabbe i Skeid-forsvaret, men to minutter senere utlignet Mesüt Can for Skeid. Frisparket fra nesten 20 meter satte han elegant opp i vinkelen. Det var Skeid-angriperens fjerde scoring for sesongen.

Can fikk en gyllen mulighet til å sende gjestene i føringen da Skeid fikk straffe etter 17 minutter, men spissen dunket ballen over mål.

Noen minutter ut i andreomgangen fikk Sogndal straffespark. Da fant Haugen igjen veien til mål, denne gang altså fra ellevemetersmerket. Sixten Jensen fant så nettmaskene etter 56 minutters spill.

Da det var spilt en halv time i andre omgang, reduserte Hassan Mohamed Yusuf til 2-3 for Skeid. Han snappet opp en feilpasning, gikk på brudd og feide ballen i vinkeen fra langt hold.

Like etterpå fullførte imidlertid Haugen sitt hattrick. En ny forsvarsglipp i forsvaret ødela for Skeid som akkurat da jaget ett poeng.

Sogndals seier gjør at laget har 17 poeng på elleve kamper. Skeid blir stående på 13.-plass med ti poeng, kun to poeng foran Strømmen på nedrykksplass. Forrige Skeid-seier i 1. divisjon kom mot Tromsdalen (3-0) 28. april.

2411 tilskuere så oppgjøret på Fosshaugane Campus søndag.

I neste runde møter Skeid Nest-Sotra på Intility arena.

Sogndal – Skeid 4-2 (1-1)

2411 tilskuere

Mål: 1-0 Sigurd Haugen (11), 1-1 Mesüt Can (13), 2-1 Haugen (str. 49), 3-1 Sixten Jensen (56), 3-2 (74), 4-2 Haugen (76).

Dommer: Marius Lien, Express.

Gult kort: Per-Magnus Steiring, Ulrik Fredriksen, Sogndal, Henning Andresen, Skeid.

1. divisjon fotball menn søndag, 12. runde:

KFUM Oslo – HamKam 2-0, Nest-Sotra – Jerv 4-1, Raufoss – Aalesund 2-1, Sandnes Ulf – Tromsdalen 3-2, Sogndal – Skeid 4-2, Strømmen – Kongsvinger 2-0.

Spilt lørdag: Sandefjord – Ull/Kisa 3-2, Start – Notodden 0-3.