Sport

Skeid mister midtbanespiller, prøver 8-10 nye spillere

Skeids Henning Tønsberg Andresen går til Ull/Kisa, men erstatteren er allerede på plass. De første ukene skal en rekke prøvespillere vise seg fram.

Skeid er et av de første lagene som er i gang med treningene foran 2021-sesongen og trener Gard Holme hadde fire prøvespillere på lagets første trening på Nordre Åsen torsdag kveld. Ytterligere fem-seks spillere skal få vise seg fram de neste ukene.

Men han kunne samtidig annonsere at den stabile Henning Tønsberg Andresen går til OBOS-liga og Ull/Kisa denne sesongen. Tønsberg Andresen har vært sentral på Skeids midtbane i fire sesonger etter at han også hadde spilt for Lyn og Vålerenga2 før han kom til Nordre Åsen.

Tilfreds med oppsettet

– Vi hentet jo inn Marcus Melchior fra VIF litt med tanke på å erstatte ham, selv om Henning spilte mye på back i høstsesongen. Jeg skjønner at han ville prøve noe nytt nå, sier Gard Holme til Dagsavisen.

Les også: Kjelsås og Skeid om avdelingsoppsettet

Mange peker på Skeid som en av avdelingsfavorittene etter at oppsettet kom onsdag.

– Det er mange lag vi er glade for å slippe, som Hødd, Alta, Kongsvinger  og Asker, men vi vet at lag som Arendal og Egersund har ressurser. Og hyggelig at vi igjen møter Kjelsås. Personlig synes jeg det er gøy å møte noen nye lag, sier Holme, som legger til.

– Også bør lagene i den andre avdelingen være fornøyd med at de slipper å møte oss, men så breial skal jeg kanskje ikke være, sier Holme, som gyver på sin andre sesong som Skeid-trener.

Les også: Slik blir Skeids oppkjøring foran 2021-sesongen (+)

Braaten? Ikke ennå

Den første ga han en god 4-er pluss på sin terning etter at moroa stoppet mot Asker i kvalifisering for opprykk i desember.

– Så må vi jo gjenta spørsmålet om joker-veteranen Daniel Braaten. Var neppe på trening?

– Nei, det var han ikke. Vi maser ikke på ham. Han må få den tida han trenger. Han kom sent, men godt i fjor, kanskje slik i år også, sier Holme om 38-åringen som scoret Skeids siste mål og sikret ekstraomganger mot Asker i den siste kampen.

– Er det vrient å plukke ut ptøvespillerne, det er mange spillere på vandring nå?

– Det er mange spillere i 3. divisjon som verken fikk trent eller spilt i fjor og de har et handicap. Vi har et godt kontaktnett og vi har rimelig god kontroll. Er vi i tvil forhører jeg meg litt. Men det er mange talenter og interessante spillere der ute. Vi skal hente inn noen og må blant annet finne en ersatter for Taofeek Ismaheel (gikk til Fredrikstad), sier Holme.

Skeid skal spille hele elleve treningskamper før seriestart. Kampoppsettet for neste års 2. divisjon kommer i neste uke.

Les også: Dette er vinterens treningskamper for Skeid og de andre Oslo-lagene

Mer fra Dagsavisen