Sport

Skeid mister en av toppscorerne

Mesut Can har vært en av Skeids viktigste målscorere de to siste sesongene. Nå melder han overgang til Ullensaker/Kisa.

Skeid lider av at de ennå ikke vet når deres sesong i 2. divisjon starter, og delvis på grunn av dette mister de nå spissen Mesut Can. Han spilte i Grorud før han kom til Skeid for tre år siden. I Skeid var han viktig bidragsyter til opprykket til OBOS-ligaen for to år siden, da han scoret 18 mål, mens han fikk en tyngre sesong i fjor da laget rykket ned igjen. Da endte han med fem scoringer.

– OBOS-ligaen har lov til å trene med kontakt, og har fått en dato for oppstart. Ull/Kisa legger penger på bordet, og da var det fair å inngå en avtale slik situasjonen har blitt med pandemien, sier daglig leder Daniel H. Strand til Skeids hjemmeside.

Det er ennå ikke bestemt når 2. divisjon kan starte. Men løsningene ble diskutert på divisjonsforeningens møte fredag. Og blir det enkel serie, blir det loddtrekning av serieoppsettet. slik det er bestemt for 3. divisjon.

Les mer: De ti Oslolagene i 3. divisjon får halv sesong

Divisjonsforeningen er interesseorganisasjonen for klubbene i 2. og 3. divisjon.

Skeid og de øvrige klubbene fra 2. divisjon og nedover kan heller ikke trene som normalt ennå ettersom myndighetene ikke har gitt klarsignal for det.

Mesut Can skadet seg i siste seriekamp mot Notodden i fjor høst og har vært ute siden. Nå er han i ferd med å bygge seg opp igjen, og er såpass nær at Ull/Kisa ville sikre seg ham.

Skeid spiller i år i 2. divisjon (Post Nord-ligaen), avdeling 1 der Kjelsås og Vålerenga2 er øvrige Oslolag. Fredrikstad regnes som favoritten i avdelingen.

Mer fra Dagsavisen