Skeid med nytt poeng mot opprykkskandidat

(Skeid - Start 1-1). Skeid viste igjen at de spiller best mot de beste lagene. Denne kvelden var det et selvmål som hindret første seier på den lånte hjemmebanen.

Bilde 1 av 3

INTILITY ARENA (Dagsavisen): To minutter på overtid kom innbytter Ismaheel alene med Start-keeper Jonas Deumeland, men den tyske keeperen ble Starts matchvinner der og da. I den forstand at han reddet ett poeng.

For Skeid er hvert poeng livsviktig, men etter annenomgangen var det skuffelse over at det ikke ble alle tre. Sist helg var det Sandefjord de holdt til uavgjort her (2-2).

– Vi har levert tre gode prestasjoner mot Aalesund (0-1), Sandefjord (2-2) og Start (1-1), men sitter igjen med to poeng. Det er dårlig betalt, men det er bare oss det kommer an på, sier Tom Nordlie til Dagsavisen etter å ha sett Skeid dominere annenomgangen mot et Start-lag som SKAL rykke opp.

Direkte rødt kort

Skeid  viste igjen at de akter og kan slå alle lagene i OBOS-ligaen, men igjen ble det en kamp der de både kunne vunnet og tapt. For de personlige feilene er alltid tilstede.

Etter at Martin Ramsland pådro seg et hodeløst rødt kort rett etter pause, satte Skeid fart. Ramsland satte knottene i mageregionen på El-Amrahni. – Jeg så ikke situasjonen der og da, men når jeg ser tv-bildene er avgjørelsen riktig, sier Tom Nordlie.

– Helt feil, mente Start-keeperen da han så bildene til Eurosport.

Men det førte til at Skeid leverte en omgang der de skapte nok sjanser til å vinne. Og vel så det.

Men det ble bare med utligningen. Moa Mahnin og innlånte Charles Ezeh kombinerte på høyrekanten, og det presise innlegget klarte Johannes Godoy Nunez å styre i mål etter 54 minutters spill.

Like etterpå hadde samme Nunez en gedigen sjanse til å sende Skeid i front, men Starts keeper Jonas Deumeland viste igjen hvorfor han var banens beste spiller. Og Moa Mahnin lurer vel fortsatt på hvorfor han ikke traff mål da han skulle styre inn et skudd fra 16-meteren.

Selvmål

For Skeids høyreback Ahmed El-Amrani ble førsteomgangen minneverdig. Han var maksimalt uheldig da han skled ballen i eget mål da han skulle klarere et godt Start-innlegg.

Noen minutter senere serverte han Johnny Buduson et perfekt innlegg på blank goal, men Buduson evnet ikke å få ballen mellom stengene.

Og i omgangens siste minutt hamret han et langskudd hårfint over.

– Vi må sette sjansene våre. Det er det det handler om, sa El-Amrani til Eurosport i pausen.

Og rett etter pause var han involvert igjen da han ble sparket ned av Ramsland, som gjorde at Start måtte spille resten av kampen med ti mann. Et rødt kort de fleste var enig i var helt riktig.

Start skapte sjanser

Selv om Start fkk servert sitt seiersmål, kom scoringen i den perioden før pause da de satte maksimalt press på Skeid. Noen minutter før scoringen hadde Kasper Skaanes en praktfull heading i tverrliggeren og Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård måtte ut i full strekk ved et par anledninger.

Skeid startet og avsluttet omgangen best. De gikk tøft ut med høyt press, men uten å få uttellng. Da det ble større avstander i laget, fikk Start plassen de trengte til å komme til innlegg. Skeids svar var noen gode cornere etter kontringer, men i David Tavakolis skadefravær var det ingen hodespillere som kunne ta seg av ballene som kom.

– Vi kjører annen omgang, men vi må få tre poeng ut av kamper som dette. Det blir kamp helt inn, sa Tom Nordlie etter kampen.

Høsten handler om å holde tre lag bak seg, og så langt har de klart det.

– Nå er vi ferdig med topplagene. Kanskje vi kan få til litt mot de svakere også, sa Nordlie, som har Jerv i Grimstad som neste motstander søndag.

For de drøyt 800 tilskuerne ble det en innholdsrik forestilling. Men Skeids gedigne sjanse på overtid oppsummerer sesongen for Skeid: Den manglende evnen til å vippe kamper i sin favør.