Sport

Skeid må bli kjent med sin egen hjemmebane

Mange 2. divisjonskamper er avlyst, men Skeid får spille lørdag selv om kampen isolert sett er uten betydning.

Torsdag bestemte Norges Fotballforbund å avlyse en rekke kamper i 2. divisjon som ikke betyr noe for sluttresultatet.

Heller ikke kampen Skeid – Fredrikstad betyr noe fordi FFK allerede har rykket opp og Skeid har sikret seg kvalifisering.

Men ettersom Skeids David Hickson soner for rødt kort og Taofeek Ismaheel for gule kort, spilles kampen slik at de slipper å sone i de viktige kvalifiseringskampene som kommer i slutten av måneden.

Les også: Trodde opprykkstoget hadde gått – istedet sendte Budusson Skeid til kvalik (+)

Måtte ha kamper uansett

Skeid tilbød seg å droppe kampen hvis det betydde at Hickson slapp å sone. Men nå skal Skeid spille både denne og bortekampen mot Brattvåg neste helg, som heller ikke betyr noe.

– Men kampene er uansett viktig for oss, alternativet var å avtale treningskamper mot andre lag. Vi må jo holde oss i gang for å forberede de viktige kampene som kommer, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Det er fullføringen av avdeling 1 som nå kortes ned. Der er det kun Skeids gjenstående kamper mot Fredrikstad og Brattvåg som skal spilles som oppsatt.

De fire øvrige kampene avlyses. Dermed er sesongen over for Alta, Hødd og Kvik Halden.

Divisjonsforeningen, som representerer klubbene i 2. divisjon, støtter opp om beslutningen.

– Slik smittesituasjonen er nå og anbefalingene som foreligger fra myndighetene, har vi bestemt at disse kampene termineres. Hødd skulle for eksempel vært i Alta, og der er det oppblomstring, sier leder Kari Lindevik til NTB.

Skeid har allerede sikret seg annenplassen i sluttspillet og skal ut i kvalifisering om opprykk til 1. divisjon mot toerlaget i avdeling 2.

Les også: Skeid slo Alta borte: – Fotball blir ikke vakrere enn dette (+)

Hva tåler banen?

Det er også et moment for laget å bli kjent med sin egen hjemmebane ettersom høstsesongens første kamp går på Nordre Åsen lørdag.

– Det høres jo veldig rart ut, men vi må faktisk bli kjent med banen som er blitt reparert. Så får vi håpe at skjøtene ikke går opp slik at den kan brukes senere også, sier han.

Skeid har trent og spilt i Vallhall i hele høst i påvente at arbeidene på Nordre Åsen skulle bli ferdige. Det er de ennå ikke.

Men NFF har gitt dispensasjon til at banen kan brukes i sin nåværende stand.

- Det er forsvarlig å trene der, men det er sårbare punkter som vi får håpe ikke løsner under trening og kamp, sier Holme.

Uansett kommer Fredrikstad for å sette et verdig punktum for deres suksessrike sesong med direkte opprykk til OBOS-ligaen. For Skeid blir det de beste treningskampen de kan få. Og stiller med det mannskapet som også skal prøve å få Skeid opp til samme liga de var i i fjor.

Kampene i avdeling 2 vil spilles etter planen. Der har Bryne sikret seg opprykk, mens Vard Haugesund, Asker og Egersund fortsatt kjemper om muligheten til å møte Skeid.

PS. Taofeek Ismaheel er FFK-spiller fra nyttår, men fullfører sesongen for Skeid.

Les også: – Trolig må hele banen legges på nytt uansett (+)

Mer fra Dagsavisen