Skeid kontret seg til målfest på Melløs

(Moss - Skeid 2-5). Skeids kontringsspill var like vakkert som regnbuen som la seg over Melløs stadion lørdag ettermiddag.

Bilde 1 av 3

MELLØS STADION (Dagsavisen): Det er en vedtatt sannhet at ballbesittelse ikke avgjør fotballkamper og Skeid bekreftet det i lørdagens 2. divisjonsoppgjør. På den brede Melløsmata der dette hjemmelaget har feiret norsk seriegull, åpnet det seg store flater for de raske Skeid-spillerne. De utnyttet det til fulle.

– Jeg må innrømme at det var en del av kampplanen. Vi visste at Moss likte å ha mye ball og at vi ville få store rom. Vi har spillere til å utnytte slikt, sier en fornøyd Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Hadde trent på gress

Skeid hadde trent en uke på gressbanen på Nordre Åsen for å være forberedt på underlaget på Melløs, som er noe så sjelden som naturgress. Det er tross alt en gammel eliteserieklubb som spiller her.

Skeid var åpenbart godt forbedt og tok grep tidlig. David Hickson kom (som vanlig) til en stor dobbeltsjanse tidlig, men satte både første skudd og returen rett på keeper.

Men det endte i cornere og igjen leverte venstreback Keivan Ghaedamini en presis dødball til Johnny Buduson som headet laget i ledelsen før fire minutter var spilt.

Tempo avgjør fotballlkamper

Moss har mange jevne kamper, men også mange tap bak seg. Årsaken så vi her. Spillemessig var de lenge dominerende, men uten farlig angrepskraft.

På den andre siden fikk Johnny Buduson to nye store sjanser, før den endelig satt igjen etter en drøy halvtime. Moss mistet ballen i angrep, Skeids raske kant David Hickson satte fart, skjøt igjen på keeper Anders Gundersen, men returen plukket Buduson opp og satte i mål fra spiss vinkel. Ikke ferdigscoret, men nesten.

To minutter senere viste Skeid igjen sin effektivitet, denne gang var det Buduson som avsluttet, ny retur fra keeper som Taofeek Ismaheel satte inn i helt tomt mål-

Moss skapte en viss temperatur igjen da de reduserte på sin egentlig første store sjanse i kampen. Den ble avsluttet med at Øystein Vestvatn lobbet inn reduseringen rett før pause etter relativt sløvt forsvarsspill av Skeid.

Torden og regn

Det smalt i omgivelsene inn mot 2.omgang, det tordnet og regnet og Moss ville utnytte det lille løftet de fikk til pause.

Men det var Skeid som scoret. Etter en overgang fik vi et fint innlegg fra høyre som midtstopper Fredrik Berglie elegant headet bakover og i mål. Han tok en gledessalto av høy klasse på den klissvåte banen.

Før det hadde Taofeek Ismaheel fått en kjempesjanse da skuddet hans strøk utenfor vinkelen etter fint forspill av Johnny Buduson.

En som traff var derimot innbytter Christoffer Skårn for Moss. Daniel Braaten pådro seg frispark (og gult kort) på 18 meter og frisparket satt limt oppe i Skeid-keeper Lysgårds høyre vinkel. Dagens vakreste scoring, utvilsomt.

Moss fikk ny energi og skapte endelig sjanser. Men mål?

Skeid kontret, innbytter Adonai Kidane ble felt og Johnny Buduson satte straffesparket sikkert ned i hjørmet. Hans tredje mål for dagen.

– Nå fikk vi litt av den uttellingen vi har manglet i tidligere kamper, sier Holme.

Så dette Skeid-laget fortsetter å produsere sjanser på løpende bånd uavhengig av kampbilde. Daniel Braaten var inne i startelleveren igjen, denne gang som midtbanespiller. Nå har han hatt de fleste roller i dette laget.

Med seieren befester Skeid 4. plassen på tabellen, mens Moss ligger nest sist etter bare en seier på de første ni kampene.

PS. Skeids neste hjemmekamp mot Tromsdalen må spilles i LSK-hallen på grunn av messe i Vallhall. – Det går fint. LSK-hallen er vel den banen vi har spilt flest kamper i år, sier Holme.

2. divisjon, avdeling 1 lørdag:

Moss - Skeid 2-5 (1-3)

Melløs stadion: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Johnny Per Buduson (4), 0-2 Buduson (35), 0-3 Taofeek Ismaheel (37), 1-3 Øystein Vestvatn (43), 1-4 Fredrik Berglie (55), 2-4 Christoffer Skårn (69), 2-5 Buduson (straffe 86).

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt.

Gule kort: Thomas Jakobsen, Moss, Daniel Braaten, Skeid.

Skeids lag: Idar Nordby Lysgård - Matarr Kah (Anders Johansen 62), Fredrik Berglie, Hayder Altai, Keivan Ghaedamini - Hassan Yusuf (Felix Leenborg Anthonessen 67), Daniel Braaten, Henning Tønsberg Andresen - David Hickson (Adonai Kidane 67), Johnny Per Buduson, Taofeek Ismaheel (Vital Kaba 62).

Øvrige resultater lørdag: Kvik Halden - Senja 5-1, Hødd - Alta 2-0, Brattvåg - Eidsvold Turn.