Skeid kjempet tappert, men tapte for serielederen

(Skeid - Solberg 4-8) Skeids hjemmekamp mot Solberg var så vidt i gang før Solberg ledet 2-0. I målfesten på Voldsløkka endte det 8-4 til de nye serielederne i bandy fra Solbergelva.

Av Even Lübeck

VOLDSLØKKA (Dagsavisen): Stortapet var det andre med store sifre på bare fire dager for Skeid. Onsdag ble det et 4-12-bortetap for Sarpsborg. Dermed har Skeid sluppet inn hele 20 mål på to kamper, etter å bare ha sluppet inn 69 mål på de første elleve.

– Solberg er klart best og vinner fortjent. Men vi gjør det vanskelig for oss selv med mange personlige feil, som de scorer på. Og de er giftigere enn oss siste tredjedel. Men vi har mer ball enn forventet og jeg tror Solberg er overrasket over at kampen er såpass jevn til tider. Vi er fornøyde med innsats, men litt skuffa over mange feil, er Truls Skrettinglands oppsummering av tapet.

Allerede etter ett minutt i søndagens kamp laget Nils Arne Kavli straffe til Solberg. Christopher Nålby var sikkerheten selv fra straffemerket.

Så scoret Simon Stavis etter seks og 17 minutter til 3-0. Tre minutter senere reduserte Truls Skrettingland til 1-3, før Nålby scoret sitt andre for dagen etter halvtimen. Det sto 4-1 til pause.

– Solberg utnytter våre personlige feil i første omgang, og de leder 3-0 etter et kvarter. Resten av omgangen er nokså jevnspilt, sier trener Klæstad.

– Vi er litt uheldige i starten og slipper inn noen kjipe mål. Vi blir litt passive når vi ligger så lavt i 1. omgang, sier Karlseng.

God 2. omgang

Den andre omgangen var bra tre minutter gammel da Oliver Os reduserte til 2-4. Ni minutter senere var det for alvor kamp da Sigmund Karlseng igjen reduserte. 3-4 sto det på måltavla etter 57 minutter.

– I andre omgang starter de med en mann mindre, og vi presser dem litt høyere. De to reduseringene vi får gjør at vi får trua på at vi kan få noe mer ut av matchen, sier Klæstad.

– Det er en stund 3-4, og da har vi også en kjempesjanse. Det var surt, sier Anders Kogstad.

Men Solberg er et topplag av en grunn. Nålby scoret sitt tredje etter 65 minutter til 5-3, og fem minutter senere satte Eirik Bø Johnsen inn 6-3. Da trodde de fleste det var over, men like etter reduserte Skeid igjen til 4-6.

– Da de gikk opp til 5-3 og 6-3 var kampen mer eller mindre avgjort. Til tross for at vi fortsatt får ha mye ball har nok Solberg bra kontroll til tross for at vi reduserer enda en gang, sier Klæstad.

Firemålstap, men fornøyde

Kampen sto og vippet i drøye ti minutter før Solberg igjen scoret to kjappe. Dermed endte det til slutt 8-4.

– I pausen bestemmer vi oss for å trykke Solberg som viser seg å fungere bra, det virker ikke som Solberg vet hva de skal gjøre med det trykke vi setter på dem. Hele laget får en mere offensiv tilnærming til kampen både i forsvar og angrep. Vi reduserer til 3-4 og da har hele laget troen på poeng. Vi har mange sjanser men setter ingen av dem i mål. Senere punkterer Solberg kampen hvor de utnytter at vi trykker dem høyt. vi gjorde en knallbra innsats og skal bygge videre på dette, I håp om å plukke noen flere poeng, sier Karlseng.

– Totalt sett et par steg i riktig retning for vår del inn mot avslutningen av sesong, sier Klæstad.

Tapet gjør at Skeid fortsatt er sist i Eliteserien med fire poeng etter 13 kamper. Topp åtte går til sluttspill, og det knives om åttendeplassen mellom Ullevål (nummer 8 med fem poeng), Høvik (nummer 9 med fem poeng) og Skeid (nummer 10 med fire poeng). Ingen rykker ned som følge av koronaviruset og det faktumet at ingen rykker opp fra 1. divisjon.