Sport

Skeid kan vende hjem til siste hjemmekamp. På dispensasjon

Skeid kan spille sin siste hjemmekamp i sluttspillet på Nodre Åsen.

Norges Fotballforbund har vært på befaring på Nordre Åsen og har under tvil godkjent banen til bruk ut året.

Anleggssjef i NFF, Ole Myhrvold, var på befaring på banen sammen med bymiljøetaten denne uka.

Skeid har igjen to seriekamper i det ordinære sluttspillet, mot Tromdsalen 8. november og mot allerede opprykksklare Fredrikstad 14. november. Kampen mot Tromsdalen går som oppsatt i Vallhall.

Kampen mot FFK, som i teorien kan være helt uinteressant, eller helt avgjørende for Skeids avansement til playoff, blir dermed høstsesongens første kamp på Nordre Åsen.

– Banen er ikke formelt godkjent, den skal gjennom en såkalt felttest som ikke er utført ennå. Vi har gitt klarsignal for spill der inntil videre, men banen ser ut som et lappeteppe med veldig mange skjøter, som erfaringsmessig er svake punkter i en kunstgressbane, sier Ole Myhrvold til Dagsavisen.

Skeid kan fortsatt i teorien rykke opp til OBOS-ligaen neste år, og banen er ikke godkjent for spill på det nivået i dag.

En såkalt felttest må tilfredsstille krav som FIFA har definert.

Skeid har spilt de siste hjemmekampene i Vallhall, men i store deler av november er Vallhall utilgjengelig på grunn av eksamener.

– Vi er glad for å vende hjem, så får vi se hvordan det går. Vi har foreløpig ikke planlagt for playoff for opprykk i desember, sier daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand.

Skeid spiller bortekamp mot Alta lørdag ettermiddag. Alta kjemper med Skeid om 2. plassen bak Fredrikstad.

Skeid (31), Hødd (29), Alta (29) og Kvik Halden (29) kjemper alle om 2. plassen. Skeid og Alta har en kamp mindre spilt enn de to øvrige.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen