Sport

Skeid kan sikre opprykksspill søndag

Hvis Skeid slår Tromsdalen søndag i Vallhall, går de videre til kvalifisering for opprykk til 1. divisjon to runder før seriespillet er over.

Skeid har faktisk tre matchballer til å sikre seg 2. plassen i 2. divisjon, noe som forlenger sesongen ytterligere fram mot et kvalifiseringsspill om opprykk.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Det ble klart etter at de nærmeste rivalene, Alta og Hødd, begge avga poeng lørdag. Alta tapte 1-2 i Fredrikstad og Hødd klarte bare 1-1 hjemme mot Brattvåg. Dermed er Skeid fire poeng foran Hødd og fem foran Alta. Og Skeid har en kamp mindre spilt.

Skeid har vunnet alle sine tre kamper i sluttspillet til nå, tre kamper gjenstår: Tromsdalen og Fredrikstad hjemme, Brattvåg borte.

Ettersom Hødd maksimalt kan oppnå 36 poeng, mot Skeids 35 i dag, holder det at Skeid vinner en av de tre gjenstående kampene. Alta og Hødd møtes i neste runde i Finnmarkshallen.

– Vi har gjort sterke bortekamper med seire på Høddvoll og i Finnmarkshallen. Vi liker oss i Vallhall også, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Han innrømmer at det ser veldig lyst ut, men ingenting er klart før det er klart.

Søndagens kamp mot Tromsdalen er antagelig den siste Skeid spiller i Vallhall. Neste helgs kamp mot allerede opprykksklare Fredrikstad skal etter planen spilles på Nordre Åsen.

I siste runde har Skeid bortekamp mot Brattvåg.

Etter den blir det to kamper mot laget som blir nummer 2 i den andre 2. divisjonsavdelingen. Der rykket Bryne opp lørdag, mens 2. plassen står mellom Vard Haugesund, Egersund og Asker.

Vinneren av det dobbeltoppgjøret møter igjen det laget som blir tredje sist i OBOS-ligaen. Akkurat i dag er det Grorud.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen