Skeid inn i opprykkskampen etter sterk borteseier. Ett poeng skiller fire lag

(Hødd - Skeid 1-2). Skeid har kjempet seg tilbake i posisjon igjen etter en sterk borteseier på Høddvoll. Det var årets første hjemmetap i Ulsteinvik.

Skeid hadde presset på seg og ville i praksis vært ute av kampen om annenplassen med tap søndag.

Og det så ikke så veldig lovende ut etter 0-1 ved pause. Men i en gnistrende strek 2. omgang snudde laget kampen og seieren ble faktisk litt for liten. I tillegg til scoringene hadde laget to skudd i tverrliggeren.

Tett kjør mellom fire lag

Med seieren er det uhyre jevnt om den viktige annenplassen som gir kvalifisering bak suverene Fredrikstad. Nå skiller det bare ett poeng mellom lagene Hødd, Kvik Halden, Alta og Skeid og av disse har Skeid en kamp til gode.

- Vi MÅ ikke vinne på Høddvoll, men vi vil prøve, sa Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen foran denne kampen.

Ettersom Alta og Kvik Halden åpilte 4-4 i Finnmarkshallen søndag, ble Skeids tre poeng ekstra utslagsgivende. Nettopp Kvik Halden er Skeids neste motstander kommende lørdag, antagelig i Vallhall.

Hødd startet best

Hødd kunne tatt ledelsen umiddelbart i søndagens duell, men headingen etter corner ble reddet på streken.

Hjemmelaget presset høyt med stor aggressivitet og Skeid slet med å komme seg ut. Men laget red stormen av etter halvveis tid i omgangen og da var det plutselig Skeid og Johnny Buduson som fikk en stor dobbeltsjanse. Men headingen fra Buduson fikk keeper slått ut igjen, og returen slo han til corner.

Hødd tok ledelsen etter en drøy halvtime etter en ny dødball. Ballen landet i feltet og Melvin Tony Frithzell var raskest og fikk skutt. Svensken satte ballen mellom beina både på Skeid-stopper Hayder Altai og keeper Idar Nordby Lysgård.

Etter pause fikk vi se et mye mer aggressivt Skeid-lag.

Straffe etter uskyldig hands

Etter 53 minutter kom utligningen, men den var heldig. Skeid fikk straffespark på en slik situasjon som de fleste innen fotballen er fortvilet over. Ballen traff en Hødd-hånd helt tilfeldig inne i feltet og dommer Ali al Hatam måtte bare følge det nye regeverket og dømme straffe.

Johnny Buduson satte den sikkert høyt oppe i målet.

Men sju minutter senere fikk vi en real scoring. Buduson var våken på et slapt tilbakespill, rappet ballen og skjøt raskt, men keeper som var langt ute leverte en beinparade. Ballen gikk rett til Skeids debutant Øystein Vestvatn (Hødd-spiller i 2016, senere i Moss), han leste situasjonen kjapt og fikk skrudd ballen inn i det tomme målet fra langt hold.

Fortsatte offensiven

Bare seks minutter senere kunne han punktert kampen da han og Buduson kom i et nytt angrep. Buduson spilte fri Vestvatn inne i feltet, men avslutningen gikk i tverrliggeren og ut.

Skeid la seg ikke bakpå, men fortsatte offensiven og sju minutter før slutt prøvde Henning Tønsberg Andresen å curle ballen i borte vinkel, men også den ballen smalt i tverrliggeren.

Hødd prøvde seg på en sluttspurt og to minutter før slutt ble Robin Hjelmeseth frispilt inne i feltet. Da var det keeper Idar Nordby Lysgård som sto fram som matchvinner og fikk ballen ut til corner.

Fire tilleggsminutter hjalp ikke Hødd og Skeids kloke sluttminutter skaffet laget tre viktige poeng som skaper nytt liv i dette sluttspillet.

PS. Skeid er i teorien det eneste laget som kan ta igjen Fredrikstad på tabelltoppen, men særlig realistisk er det ikke. Skeid kan maksimalt ta 15 poeng til, og ligger nå 14 poeng bak FFK. Skeid har fem kamper igjen å spille, de øvrige topplagene fire. Om andreplassen er det som nevnt helt åpent.

Skeids fem siste kamper: Kvik Halden (h), Alta (b), Tromsdalen (h), Fredrikstad (h) og Brattvåg (b).

Sluttspill 2. divisjon søndag:

Hødd - Skeid 1-2 (1-0)

Høddvoll: 400 tilskuere.

Mål: 1-0 Melvin Tony Frithzell (32), 1-1 Johnny Buduson (53 straffe), 1-2 Øytstein Vestvatn (60).

Dommer: Ali al Hatam, Skreia IL.

Gule kort: Melvin Tony Frithzell, Paul-Henri Moussinga Mouasso, Hødd, Johnny Buduson, Skeid.

Øvrige resutater: Tromsdalen - Fredrikstad 1-2, Alta - Kvik Halden 4-4.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under: