Skeid i 2.-divisjonsfinale mot Asker, åpner borte

(Brattvåg - Skeid 2-0). Skeid avsluttet seriespillet med et B-lag på nordvestlandet søndag. Nå venter to kamper mot Asker for å komme til finalespill om opprykk til OBOS-ligaen.

De fleste A-lagsspilerne ble hjemme i Oslo da Skeid avsluttet sluttspillet i 2. divisjon med 0-2 tap for Brattvåg søndag. I regn, sludd og vind var det hjemmelaget som var mest effektive i det som i praksis ble en treningskamp uten tabellbetydning for noen av lagene.

Lørdag ble det klart at Asker blir Skeids motstander i dobbeltoppgjøret som avgjør hvem som skal møte det tredje siste laget i OBOS-ligaen i desember.

Sikret plassen uten å spille

Asker sikret 2. plassen i avdeling 1 lørdag uten å spille. Til deres store glede kunne de se at både Egersund og Vard-Haugesund begge tapte sine kamper med ett mål. Begge kunne passere Asker med seier.

Asker, som ledes av den gamle eliteseriespilleren Vegard Skogheim har hatt en oppløftende høst og starter hjemme på Føyka mot Skeid 28. november klokka 14.00. Returkampen går i Oslo (antagelig Nordre Åsen) 5. desember klokka 13.00.

– Vi håper på Asker, da blir det ingen lang reise, sa Skeids toppscorer Johnny Buduson til Dagsavisen før lørdagens lille drama var avgjort.

Kastrati toppscorer

Askers høstsesong har vært imponerende og har nå ti kamper på rad uten tap. Siste nederlag kom 6. september (0-4 for Egersund).

Fitim Kastrati (med fortid i Skeid for snart ti år siden) er lagets toppscorer med fem mål i sluttspillet. Etter at han var i Skeid vandret han videre til Vålerenga, Hønefoss, Bryne og Grorud før han endte opp i Asker. I den siste kampen de spilte, 4-1 over Arendal, scoret han hat trick etter pause, to av målene på straffe.

Brattvåg scoret sine to mål i hver omgang, begge skuddene gikk via Skeid-spillere i mål. Brattvåg dominerte 1. omgang, Skeid hadde ballen mer etter hvilen.

Av potensielle A-lagsspillere var Taofeek Ismaheel med for å få kamptrening etter at han måtte sone gule kort mot Fredrikstad, Simen Hestnes og Stian Pettersen trengte også kamptrening etter skadefravær. De to sistnevte spilte en time.