Sport

Skeid henter talentfull unggutt fra Lyn

Med 42 aldersbestemte landskamper på CVen allerede, er Skeid-trener Gard Holme svært godt fornøyd med at Mikkel Tveiten har signert på en toårskontrakt med klubben i konkurranse med klubber i Eliteserien og Obos-ligaen.

Lyns talentfulle forsvarsspiller Mikkel Tveiten trente litt med Skeid i fjor høst, og har fått med seg fem-seks treninger i vinter før han nå har meldt permanent overgang til Nordre Åsen.

– Mikkel er opprinnelig venstreback, men kan også spille både stopper og høyreback samt høyere oppe i banen på kanten. Han er veldig anvendelig, og har allerede fått 42 aldersbestemte landskamper som sier at han har vært fast inventar på landslagene i sin karriere til tross for at han bare er 18 år, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Les også: Skeid vil ikke innfri kommunens Nordre Åsen-ønske (+)

Stor konkurranse fra Eliteserien og Obos-ligaen

Skeid-treneren sier at unggutten var aktuell for klubber både i Eliteserien og Obos-ligaen, og er derfor veldig godt fornøyd med at 18-åringen valgte Skeid.

– Forhåpentligvis kan han være med oss på en opptur nå, før han tar steget videre når han er klar for det. Først og fremst har vi hatt en ledig plass på backen etter at flere spillere forlot oss, slik at det er gode muligheter for spilletid, men det viser også at de vi holder på med i Skeid er interessant å være en del av, forteller Holme som har stor tro på at backen kan blomstre på Nordre Åsen.

– Det er gode muligheter for å ta steget videre opp etter spill i 2. divisjon. Det er mange gode spillere som har vist at det å gå veien fra denne divisjon her kan være like så bra som å spille i Obos-ligaen eller eventuelt sitte på benken i Eliteserien, selv om det selvsagt også kan være en vei å gå, forteller Holme.

Les også: Stor usikkerhet rundt oppstarten av årets 3. divisjon – flere frykter spillerflukt (+)

Bygger tropp uten Braaten: – Gidder ikke å mase

Tveiten har signert en toårskontrakt med Skeid, ut sesongen 2022.

– Jeg har hatt en utrolig flott tid i Lyn, og er veldig takknemlig for tiden hos moderklubben. For min egen utvikling er tiden inne for å ta et steg videre, og da er Skeid et godt valg, særlig med fortsatt risiko for at 3. divisjon ikke får starte opp forteller Mikkel til Skeid.no.

Holme forteller at de jobber med å få inn flere spillere de kommende ukene, men at ingenting foreløpig er klart.

– Vi har flere spillere vi må erstatte, så vi kommer til å hente inn flere. Vi prøver å bygge en tropp med unge spillere for fremtiden, og der passer Mikkel Tveiten veldig godt inn. Vi må være smarte i måten vi rekruttere spillerne våre på, og håper å få på plass en enda bedre tropp enn vi hadde i fjor, sier Holme.

En som kanskje ikke er helt i samme alderskategori som Tveiten kan plutselig også dukke opp igjen i Skeid.

– Vi er i dialog med Daniel, men han må fortsatt få lov til å bruke litt mer tid sammen med familien. Vi gidder ikke å mase på han, og bygger i utgangspunktet troppen uten ham, men det er klart at det er plass om han vil være med også i år. Det får vi se på ut over vinteren, forteller Holme.

Les også: KFUM mister stopperbauta til opprykksrival (+)

Ikke bekymret for treningskampene enda

Til tross for at det fortsatt er treningskampstans i toppfotballen, trenes det godt på Nordre Åsen om dagen.

– Hvis det er en ting vi har lært gjennom det siste året, så er det at man er tilpasningsdyktig. Hvis vi skal se litt positivt på det at vi ikke får spilt treningskamper akkurat nå, så har vi muligheten til å trene litt hardere på denne tiden av vinteren enn vi vanligvis gjør. Normalt sett må du ta litt hensyn til treningskampene, og tilpasse treningsuken litt etter dem. Det skal bli spennende å se om vi får utbytte av det senere i år, forteller Holme.

Han opplyser at Skeids neste treningskamp, mot Ull/Kisa, er dagen etter at treningskampforbudet går ut.

– Vi har vel booket treningskamper hver helg fra starten av januar og til seriestart, og har dialog med de ulike klubbene om hvilke som skal stå videre og hvilke som blir avlyst. Nå er planen at vi skal møte Ull/Kisa den 18. februar, så får vi se om det kommer nye utsettelser eller ikke, sier han og fortsetter:

– Enn så lenge spiller vi internkamper på trening, og på denne delen av året er det ikke så alvorlig at vi ikke får spilt treningskamper. Det har ikke så mye å si enda, men det er klart at vi må få spilt et par treningskamper før det virkelig drar seg til mot seriestart, forteller Holme.

Mer fra Dagsavisen