Sport

Skeid flytter hjemmekamper til Vålerenga

Skeid får ikke nytt kunstgress til seriestart. Tre hjemmekamper må flyttes i mai og juni. De spilles på Intility arena.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Tom Nordlie skuer ut over Skeids snødekte hjemmebane. Her trener de og her skal de spille første hjemmekamp 31. mars.

En rekke oppgraderinger må på plass før seriestarten mot Hamkam, og det har utbyggingssjef Tarald Rohde og hans dugnadsmannskap rimelig kontroll på.

Onsdag var det informasjonsmøte med dugnadsfolket i klubbhuset. Rohde vil bruke profesjonelle entrepenører og glade amatører, men mange av dem med faglig kompetanse.

Måtte utsettes

Men det store grepet med å skifte kunstgress og samtidig utvide spilleflata, må vente til våren når all frost er ute av bakken.

Og for å få til en mest mulig smidig overgang, flytter Skeid tre hjemmekamper til Vålerengas nye stadion, Intility Arena. Det er allerede avklart med VIF.

Kampene mot Sandnes Ulf 25. mai, KFUM 16. juni og Nest Sotra 30. juni blir alle spilt på Valle.

Og ettersom Skeid starter høstsesongen med to bortekamper, betyr det at Skeid – Aalesund 4. august blir den første kampen på nye Nordre Åsen.

Full vinter

Norges Fotballforbund må formelt godkjenne løsningen, men de har vært med i planleggingen hele veien i samarbeid med Skeid og bymiljøetaten i Oslo kommune.

– Er det ikke fint, sier Tom Nordlie, og presenterer en hvitkledd Nordre Åsen, der A-lagets hans trener nesten hver dag foran comebacket på nest øverste nivå.

Men Tom Nordlie roser banemannskapet som legger alt til rette.

– Det har vært grønt her i hele vinter og vi får gjort jobben. Men det har til tider vært litt smal bane. Utfordringen blir å finne passende treningsfasiliteter når banen blir stengt i mai og juni, sier han.

At vinteren har vært hard, får ikke Nordlie til å klage.

– Jeg bruker ikke energi på ting jeg ikke får gjort noe med. Jeg forteller spillerne at dette er den beste banen vi kan trene på. Så enkelt er det, sier Tom Nordlie, som uansett får et avbrekk fra vinteren når laget skal til Marbella i slutten av måneden.

Trenger to og en halv måned

Det er Oslo kommune som skal skifte kunstgresset og de trenger to og en halv måned på jobben.

Det betyr at den nåværende banen rives opp 13. mai, og at de fire hjemmekampene før det spilles på dispensasjon på dagens anlegg. Hamkam er første motstander 31. mars.

– Men vi må få på plass andre utbedringer, blant annet justering av tribuner og et tv-tårn, sier Tarald Rohde, som skal ha med seg en dugnadsgjeng på 50 personer på den jobben.

Og med hans erfaring fra byggeprosjekter (blant annet Rikshospitalet) regner han med at kommunen trenger tiden. Det er utfordringer med grunnforholdene på anlegget.

Da Dagsavisen var innom onsdag ettermiddag lavet snøen ned og problemer med det tekniske utstyret gjorde at banen ikke ble måkt.

Uaktuelt med Bislett

Når banen stenges i midten av mai blir det en stor kabal å flytte kampene for alle de andre lagene som spiller på Nordre Åsen.

Å flytte noen av kampene til Bislett var aldri aktuelt. Til det er matta der for dårlig, Skeid kan ikke trene på kunstgress og spille på gress og varmen er avslått på Bislett

Den opprinnelige planen var å skifte kunstgresset i februar, men all ekspertise anbefalte å gjøre dette i sommermånedene.

Og slik blir det.

PS. Skeid møter Sandefjord i treningskamp i LSK-hallen fredag ettermiddag. Til nå har de spilt to: 3-0 over KFUM Oslo og 1-1 mot Ullensaker/Kisa. Alle motstanderne spiller i OBOS-ligaen (1. divisjon).

Mer fra Dagsavisen