Skeid fikk endelig uttelling etter to klassescoringer

(Skeid - Florø 2-1). Taofeek Ismaheel har løpt og skutt lenge i Skeids angrep. Denne lørdagen ble hans med to klassescoringer i Vallhall.

Bilde 1 av 3

VALLHALL (Dagsavisen):Skeid er tvunget innendørs i knusktørre Vallhall på grunn av forsinkelsene med arbeidet på Nordre Åsen, og spillerne kjenner i hvert fall arenaen godt. For Skeid-taalentet Tafoeek Ismaheel ble det en lykkelig flytting innendørs.

Etter pause avgjorde han denne kampen i 2. divisjon, avdeling 1 med to sterke enkeltmannsprestasjoner. Først en knallhard heading helt oppe i vinkelen, før han dro av alle han møtte og banket inn 2-0.

– Taofeek er den som har scoret mest på trening og veldig moro at han endelig fikk uttelling i kamp, sier Skeid-trener Gard Holme til Dagsavisen.

Det var også nigerianerens første scoringer på A-laget etter at han kom til klubben vinteren 2019.

For Skeid var scoringene en fortjent uttelling etter flere kamper på rad med manglende uttelling. Slik så det ut i en time i denne kampen også, men Ismaheel punkterte den ballongen.

I samme spor

Første omgangen ble slik vi er blant vant til å se Skeid denne sesongen: Dominerende i banespillet, god bevegelse i leddene, men magel på sluttprodukt.

Det ble skutt og avsluttet fra mange vinkler, men verken Henning Tønsberg Andresen, Taofeekk Ismaheel eller David Hickson lyktes med sine forsøk.

Nærmest var Ismaheel med sitt gode volleyskudd etter 17 minutter og skudd rett på keeper etter en halvtime.

Andresen var som vanlig aktiv og hans beste avslutning ble blokkert til corner. Skeid spilte og spilte, men kom aldri til mål.

To farlige kontringer

I et slikt kampbilde blir det alltid en mulighert for motstanderne, denne gangen to, først da et stygt balltap på midten første til en farlig kontring, så et frispark fra 22 meter som keeper Idar Lysgård tok seg av i fast grep.

Florøs Jonatan Braut Bunes er toppscorer i denne ligaen med sine sju mål, og han var nære på å få den ene sjansen han trengte på kontringen.

Skeids viktge midtbanedynamo Simen Hestnes måtte ut med en skade i armen allerede etter ti minutter. Innbytter Felix Leenborg Anthonessen fikk en stor oppgave å løse og gled fint inn i rollen med sin fysikk.

Daniel Braaten var også ute av troppen til denne kampen av private årsaker.

Etter pause fortsatte kampen i samme spor inntil scoringen endelig kom.

Florø har scoret flere mål enn Skeid denne sesongen, men i denne kampen kom de ikke for å angripe. De forsvarte seg godt lenge og satset på kontringer. Men dem ble det ikke mage av.

Høydepunktene

Vi har aldri vurdert Taofeek Ismaheel som noen stor hodespiller, men her kom han svevende i lufta og stanget Skeid i ledelsen på en heading som var nesten like hardt som et skudd.Og avslutningen kom igjen etter et godt angrep bygd opp på høyresida.

Ved 2-0 viste han sine tekniske egenskaper med ball. Når det klaffer med høy fart og avslutning som svir, blir det moro å se på.

Skeid-kaptein Fredrik Berglie rotet det til for seg selv da han skulle drible seg ut av en trengt situasjon, lagde frispark og det skuddet satte Lorent Collaku rett i mål. Da ble det selvsagt ny nerve i kampen alle trodde var avgjort. Da var det drøye fem minutter igjen av kampen.

Skeid må belage seg på flere kamper i Vallhall og har flyttet mange av treningene dit. I neste uke trener de på naturgresset på Nordre Åsen foran møtet med Moss på naturgress på Melløs stadion.

– Alt er tilrettelagt for oss her i Vallhall og dette skal være vår hjemmebane, vi må tenke positivt rundt det, sier Gard Holme, som med sin VIF-fortid kjenner hver krok i hallen der 200 tilskuere fikk plass denne lørdagen.

2. divisjon, avdeling 1 menn lørdag:

Skeid - Florø 2-1 (0-0)

Vallhall: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Taofeek Ismaheel (67), 2-0 Taofeek Ismaheel (73), 2-1 Lorent Callaku.

Dommer: Bendik Haarberg, Kvass/Ulvungen FK.

Skeids lag: Idar Nordby Lysgård - Matarr Kah, Mats Andersen, Fredrik Berglie, Keivan Ghaedamini - Simen Hestnes (Felix Leenborg Anhonessen 10), Hassan Yusuf, Henning Tønsberg Andresen - David Hickson (Marcus Victorio 76), Johnny Per Buduson, Taofeek Ismaheel (Hayder Altai 88)

Øvrige resultater lørdag: Tromsdalen - Fløya 6-0, Eidsvold Turn - Fredrikstad 1-6, Kjelsås - Moss 2-1, Hødd - Brattvåg 2-0.

Spilles søndag: Alta - Kvik Halden, Senja - Vålerenga2