Sport

Skeid brøt tapsrekka i sin første kamp på Intility

(Skeid - Sandnes Ulf 0-0). Skeid leverte ingen festforestilling på sin midlertidige hjemmebane, men brøt i hvert fall tapsrekka da Sandnes Ulf kom på besøk.

Bilde 1 av 6

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Den første av tre «hjemmekamper» på Intility Arena for Skeid fant sted søndag ettermiddag, det endte målløst. Med det brøt Skeid den sure rekka med tre strake ettmålstap i serien. Det var Tom Nordlie fornøyd med.

– Synd vi ikke vinner, men greit å bryte tapsrekka når vi har tapt tre kamper med ett mål. Vi viser jo at vi henger med i alle kamper i OBOS. Så det handler om å vippe kamper til vår fordel, men dette blir bikkjeslagsmål helt inn. Målet er å holde seg, så får vi se, sier Skeid-sjefen til Dagsavisen etter kampslutt.

Større bane

Skeids nye hjemmebane er fem meter lenger og fire meter bredere enn det den gamle matta på Nordre Åsen hadde. Tom Nordlie innrømmer at det er litt uvant, men på en annen side kan spill på Intility gjøre overgangen til den nye matta på Nordre Åsen enklere. Den skal nemlig ha samme lengde og bredde som det Vålerengas storstue har.

– Men man må vel prøve å gjøre det til en slags hjemmebane?

– Ja, selvfølgelig.  Men det er ikke gunstig å måtte spille borte tre kamper i en nyopprykka sesong, men vi får ikke gjort noe med det, og vi er veldig glad for at Vålerenga stiller seg velvillig, sier Nordlie.

Og de 347 frammøtte til Skeids første hjemmekamp på Intility fikk se et hjemmelag med startvansker. Allerede etter seks minutter kom Sandnes Ulf til en farlighet, etter at Skeid slet med å klarer en ball. Dette var bare en av flere ekle situasjoner Skeid måtte håndtere i løpet av førsteomgang.

– Vi sliter med å komme i gang i hver jævla match

Det skulle ta 34 minutter før Skeid kom til sin første farlighet i kampen. Ett angrep på høyresiden ved Johnny Buduson endte med en lav ball inn mot David Tavakoli rett på utsiden av 16-meteren. Ballen havnet litt bak den høyreiste spissen som fikk snudd seg og flikket ballen videre til Mustafa Hassan Ahmed, som prøvde å plassere ballen på direkten. Det var imidlertid hverken hardt nok, eller godt nok plassert til å overliste Saku-Pekka Sahlgren, men det var i hvert fall en avslutning på mål.

Fire minutter senere var Johannes Andres Nunes Godoy på farten, og valgte å gå for en avslutning skrått fra 15 meter, framfor en pasning inn mot Tavakoli og Buduson. Skuddet gikk over til store protester fra de to lagkameratene.

Det var egentlig det eneste Skeid hadde i løpet av de første 45. Ikke godt nok, mener Tom Nordlie.

– Ikke fornøyd med den. Vi sliter med å komme i gang vi, i hver jævla kamp, sier Nordlie rolig.

Hevet seg

Men om Skeid slet med å komme i gang i førsteomgang, hadde de ingen problemer med å skyte fart ut av startblokkene etter hvilen. Noen små justeringer ble gjort, og før minuttet var spilt fikk Hassan Yusuf stå helt alene inne i feltet etter et innlegg fra høyre, men midtbanespilleren brant ballen over mål.

Kun ett minutt senere var Skeid frampå igjen. Men Mustafa Hassan Ahmed satt ballen like utenfor mot en utrusende Sandnes Ulf-keeper.

Glapp nesten igjen

Andreomgangen ble vesentlig jevnere, men bortsett fra Skeid to store muligheter i løpet av de første to minuttene uteble de helt store målsjansene for begge lag, helt fram til Sandnes Ulf smalt ballen i tverrliggeren i det 85. minutt. Tre minutter senere måtte Idar Nordby Lysgård i aksjon for å stoppe Kent Håvard Eriksen. Et par skumle situasjoner, som fort kunne frarøvet Skeid ytterligere poeng på tampen av en kamp. Men Skeid sto imot, og kunne til slutt si seg sånn passe fornøyd med ett poeng.

– Jeg er ikke fornøyd når vi ikke vinner, men vi manlger den flyten og dyktigheten som «Kåffa» har om dagen, sier Nordlie, og fortsetter:

– Det ble vel rettferdig. Jeg syns vi spiller en bra annenomgang igjen. Vi har momentet der i starten med to store muligheter til «Mos» og Hasan, og kunne avgjort kampen i begynnelsen av omgangen, så har de en i tverrliggeren på slutten der, så summa summarum er det greit, sier Nordlie som ser bedringer.

– Jeg syns det er framgang på dødball defensivt. Vi begynner å få litt folk tilbake, men mangler fortsatt Stian (Pettersen), Mesut (Can) og Kim (Skogsrud), legger han til.

Leverte på stopperplass

I Kim Skogsruds skadefravær var det 22 år gamle Fredrik Berglie som dannet midtstopperpar med Ayoub Aleesami. Det løste han godt, og stakk også avgårde med oksesteken, som et bevis på at han var Skeids beste spiller i 0-0-kampen.

– Han har vært uheldig med sjukdom han også. Han kommer fra tredjedivisjon, og har ingen erfaring med dette. Han har stort potensiale, er flink til å bryte foran, god i lufta, og har egentlig en god pasningsfot også. Han kan tørre litt mer med ball. Bli litt roligere, sier Nordlie om sin unge stopper.

– De tre kampene vi har hatt forsvaret vårt intakt, uten at Fredrik har gjort det dårlig, så slipper vi inn ett mål, påpeker Nordlie.

– Men dere slipper inn null i dag da?

– Ja, og det er bra, sier Nordlie fornøyd.

– Er det offensivt det mangler noe nå da?

– Jeg føler jo ikke det. Bortsett fra mot Sandefjord så har vi jo scora to mot Aalesund, to mot Ull/Kisa, og fire mot Kjelsås, svarer Nordlie.

– Litt surt å ikke få noen mål når dere klarer å holde nullen?

– Ja, det er riktig. Kunne heller tapt 3-0, og vunnet 2-0. I stedet for å tape 3-2 og spille 0-0, ler Nordlie.

Gamblet med debutant

Nordlie hadde et siste krumspring å komme med på tampen av kampen. Fire minutter før slutt ofret han toppspissen David Tavakoli, og sendte innpå den 18 år gamle nigerianeren Taofeek Ismaheel, til sin første seriekamp .

– Klart du gambler litt når du tar vekk han (Tavakoli) fra dødballene, men jeg håpa at Ismaheel skulle finne på noe, og det er to ganger nesten der, smiler Nordlie.

– Det er gambling, for han har jo ikke mest defensive fibre, selv om han er god en mot en defensivt. Han må lære seg å forholde seg til ledd. Det er det som er utfordringa. Han har jo bare spilt akademi, legger han til.

Neste søndag venter en ny tøff test for Skeid, borte mot Start.

KAMPFAKTA

Skeid - Sandnes Ulf 0-0
Intility arena: 347 tilskuere.

1. divisjon fotball menn søndag, 9. runde:

Jerv – Aalesund 0-0, Kongsvinger – Nest-Sotra 1-0, Notodden – Raufoss 0-1, Skeid – Sandnes Ulf 0-0, Strømmen – Sandefjord 2-3.

Utsatt: Sogndal – Start.

Spilt lørdag: Tromsdalen – KFUM Oslo 2-3, Ull/Kisa – HamKam 0-0.

Mer fra Dagsavisen