Skeid ble straffa på hjørnespark nok en gang

(Skeid - Sandefjord 2-2). Skeid spilte tidvis meget god fotball hjemme mot Sandefjord lørdag, men to hjørnespark sørget for ett baklengsmål og en straffe imot.

Bilde 1 av 3

Intility Arena (Dagsavisen): Dødball, og spesielt hjørnespark, imot har vært en akilleshæl for Skeid denne sesongen. På Intility Arena lørdag ledet Skeid to ganger, men nok en gang ble hjørnespark imot utslagsgivende, og hindret Skeid fra å slå Sandefjord. I stedet ble det 2-2 og poengdeling.

– Vi har forandra oppstillinga vår på defensiv corner, og har sluppet inn mye mindre i det siste. Men nå gikk det en mot Tromsdalen, og en nå, sier Tom Nordlie til Dagsavisen etter kampen.

For det ble riktignok bare ett baklengs på hjørnespark, men 2-2-målet til Sandefjord i det 83. minutt kom som en konsekvens av et hjørnespark. Da Skeid ble avblåst for trøyeholding inne i feltet da de skulle forsvare et hjørnespark imot.

– Drakta sto rett ut, så den er grei, sier Tom Nordlie, og legger til:

– Jeg så den ikke selv, men etter det jeg har hørt skal det være en grei straffe.

Store sjanser

Til tross for to baklengsmål skapte Skeid nok til at de likevel kunne ha vunnet kampen.

Johnny Buduson og Mohammed Mahnin hadde hver sin kjempemulighet til å sette Skeids tredje på henholdsvis 1-0 og 2-2. Buduson, som var sikker og satte inn 1-0 da han fikk muligheten etter en snau halvtime, var ikke like iskald ti minutter senere. Etter et flott framspill av Johannes Andres Nunez Godoy ble Budsons avslutning reddet på mesterlig vis av Sandefjords sisteskanse Jacob Storevik.

Mahnin fikk kampens siste mulighet, to minutter på overtid, på en kontring. Ballen havnet hos han etter et strøkent innlegg fra Simen Hestnes, men «Moa» satte ballen like til side for stolpen.

– Vi er veldig farlige på kontringer. Johnny kan jo score, og «Moa» bør score på slutten der. Så det er svakt, sier Nordlie.

Svak avslutning på begge omgangene

Men som nevnt traff Buduson bedre etter 27 minutter. Etter svakt forsvarsspill, og godt press av Skeid, snappet Mesut Can opp ballen like utenfor Sandefjords 16-meter, og serverte Buduson til 1-0.

To minutter etter Budusons bom kom det første hjørnesparket Sandefjord utnyttet seg av. Marius Høibråten var sterkest, og stanget inn utligninga.

Etter en litt svak avslutning på omgangen for Skeid, kom de ut med ny energi etter hvilen, og igjen fikk Buduson muligheten alene med Sortevik, men igjen trakk Sortevik det lengste strået. Men denne gangen klarte han ikke å få slått ballen ut av feltet. I stedet havnet ballen i beina på Nunez Godoy, som kunne trille inn 2-1 i tomt mål.

Skeid kjempet, og holdt unna lenge i andreomgang, og var stadig frampå med gode kontringsforsøk. Men tendensen var klar. Sandefjord presset Skeid lavt.

– De er spillesterke så de spiller oss lave noen ganger når vi ikke ønsker det også, sier Nordlie, som for øvrig var veldig fornøyd med måten Skeid varierte presset sitt på mot Sandefjord, og aggressiviteten i det lave presset.

Straffespark

Men det ble et voldsomt, og tiltagende Sandefjord-trykk, og etter 81 minutter gikk gjestenes Pontus Engblom ned inne i feltet da han forsøkte en avslutning på Idar Nordby Lysgård. Dommeren blåste ikke, men ballen ble liggende utsatt til like foran mål. Kun en ny god inngripen av Skeids sisteskanse hindret at Ruben Alcaraz scoret sekundet etter.

På det påfølgende hjørnesparket kom imidlertid straffesparket, da Erik Tobias Tangen Sandberg rev ned en Sandefjord-spiller. Straffen satt Erik Mjelde sikkert i mål.

Gode på kontringer

Når Mahnin brant sin mulighet i det 92. minutt endte kampen til slutt 2-2. Tom Nordlie var bare sånn passe fornøyd med akkurat det.

– Det var surt mot Aalesund, og det er surt nå. To så bra kamper, og så sitter vi igjen med ett poeng mot de to topplaga, forteller han.

– Hva er du mest fornøyd med, og hva er du mest skuffa over i denne kampen?

– Skuffa over resultatet, og misfornøyd med at vi blir for lave og slipper til for mye innlegg på slutten av begge omganger. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi er organisert, og hvordan vi kontrer, og hvordan vi skaper sjanser. Så kampplanen ble jo fult. Vi kan jo ikke regne med å presse høyt i 90 minutter mot et spillesterkt lag som Sandefjord, så jeg syns vi greide å variere mye mer, og vi var mye mer aggressive i det lave presset enn tidligere, bortsett fra de siste fem av første, og siste fem av andre. Da hang vi i taua, innrømmer Skeid-sjefen, og legger til:

– Vi løper mye, orker mye, og er godt organisert. Vi kjemper jo mot lag som har tigangeren i budsjett, så vi prøver så godt vi kan, smiler Nordlie.

Torsdag venter en ny tøff oppgave hjemme på Intility Arena for Skeid. Da kommer en av Nordlies tidligere arbeidsgivere på besøk, nemlig Start.

– Tar du 2-2 der også, om jeg tilbyr deg det nå?

– Nei, jeg vil spille om poenga, smiler Nordlie.

– Hvordan er mulighetene?

– Vi har like god sjans der som her. Det er ingen som har spilt oss ut denne sesongen, og vi er de eneste som har scora to mål på Color Line, men det er ikke noen trøst. Vi må ha nok poeng, slår Nordlie fast.

– Og det får dere?

– Det håper jeg, smiler Nordlie før han forsvinner inn i garderoben.

Skeid – Sandefjord 2-2 (1-1)

Intility Arena: 374 tilskuere

Mål: 1-0 Johnny Per Buduson (28), 1-1 Marius Høibråten (42), 2-1 Johannes Andres Nuñez (47), 2-2 Erik Mjelde (83).

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Gult kort: Mesut Can, Erik Tobias Sandberg, Skeid, Håvard Storbæk, Sandefjord.