Skarsteins fartsøkning

Birgit Skarstein jobber intenst med detaljer.

Birgit Skarstein har vært fullstendig suveren i pararoing, men foran VM har den regjerende mesteren terpet på detaljer for å bli enda råere.

330 rotak

– På TV-en ser det jo enkelt og greit å ro over 2000 meter, men hvert eneste rotak er ganske komplekst. Vi har jobbet med å gjøre rotaket litt raskere gjennom å slippe åren hurtigere ned i vannet. Det er en bitte liten detalj, men når du gjør over 330 tak, gjør det en stor forskjell. Det har gitt meg større fart denne sesongen, sier Skarstein til NTB.

Vant sammenlagt

Under verdenscupen i Rotterdam sikret hun seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Jeg fikk til og med skryt av kommentatorene under siste verdenscup for å løse dette på en bra måte. Da har jeg virkelig fått til det, men nå handler det om å hente ut den farten også i VM, sier Levanger-kvinnen som har vunnet VM de to siste årene.

Ekkel sidevind i Linz

– Det er jo ofte litt vind og bølger ute på en rostadion?

– Det er jo det som gjør roing spennende. Det kan komme en bølge, litt vind og strøm som gjør at man må kanskje ro på en litt annen måte. Det hele er et samspill med båten, sier 30-åringen.

– På banen i Linz var det del sidevind. Det merket vi under prøve-VM i fjor. Det er utfordrende, men jeg håper at det blir masse vind. På OL-banen i Tokyo neste år er det jo en vindmøllepark rett i nærheten, sier 30-åringen. (NTB)