Annonse
Marianne Skarpnord imponerte stort i India fredag. Bildet er fra OL i Rio i fjor. Foto:

Skarpnord i teten i India

Marianne Skarpnord gikk en strålende runde og leder europatourturneringen i golf i India etter fredagens åpningsrunde.

Annonse
Sport

Av Geir Andreassen

Den norske golfprofilen fra Sarpsborg spilte meget solid nærmest fra start til mål og endte fem slag under par på runden. Det gir ett slags ledelse til nærmeste forfølger foran de tre siste rundene.

– Jeg har hørt mye om denne banen, og jeg har ikke vært her siden de endret den. Da jeg kom hit var jeg faktisk litt redd, for jeg hadde hørt at den var så tøff. Det er den også, sa Skarpnord til Europatourens Twitter-konto etter endt runde.

– I dag hadde jeg litt flaks på noen greener. Hadde jeg havnet på motsatt side, hadde jeg vært i kjempetrøbbel, tilføyde hun.

Allerede på hull tre og fire bokførte Skarpnord fredagens to første birdier, mens på det korte femtehullet kom åpningsrundens eneste bogey. På hull åtte slo så 31-åringen tilbake med birdie, før hun avsluttet råsterkt med nye birdier på hull 14, 15 og 17.

Skarpnord var blant de siste utøverne som avsluttet åpningsrunden fredag, og vel inne i klubbhuset hadde den norske golfprofilen ett slags ledelse til engelske Liz Young og franske Camille Chevalier.

Skarpnord har vist tegn til form den siste tiden. Også i forrige ukes turnering i Abu Dhabi åpnet den norske jenta meget godt og endte på fem slag under par. Da hadde hun kun én konkurrent foran seg på resultatlista.

Annenrunden endte samtidig i noe som lignet en kollaps etter flere svake bunkerslag. Skarpnord brukte 11 slag mer enn på åpningsrunden og endte opp med å ikke klare cuten.

Tonje Daffinrud ligger på delt 41.-plass etter fredagens runde i indiske Gurgaon. Hun gikk de 18 hullene ett slag over par.

Madelene Stavnar er på 69.-plass etter å ha innledet turneringen tre slag over par.

Ingen av de tre norske jentene klarte cuten i Abu Dhabi i forrige uke. (NTB)

Annonse