Nyheter

- Skandale av etaten, sier VIF-direktøren

(Vålerenga - Lørenskog, avbrutt). Midt i 2. periode måtte torsdagens ishockeykamp avbrytes grunnet tåke i Jordal amfi. - Vi varslet bymiljøetaten i Oslo kommunen på forhånd, men intet ble gjort. Håpløst, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær.

Av Per Erik Moen
Det hele startet som en fartsfylt og artig ishockeykamp. Men uværet "Petra" skulle få konsekvenser også i en hall i år 2015.
Det nedslitte Jordal Amfi klarte ikke å takle det siste døgnets heftige regnskyll. Det ble kjøling på isen og fuktighet oppe på tribunen. En kombinasjon som førte til tåke ute på banen.

Kampen ble stoppet i 1. periode. I desperate forsøk på å få tåka til å lette, satte ildsjeler blant annet ut bordvifter på isen.
Etter en stund lettet tåka såpass at kampen ble igangsatt igjen.

Takk for i aften

Men, midt i 2. periode var det ikke mer å lure på. Over høyttaleranlegget ble publikum takket for i aften. Kampen var ferdig for denne gang. Klimaanlegget i det falleferdige Jordal Amfi klarte ikke å ta unna tåken.

- Dette er fullstendig håpløst. I 11-tiden torsdag formiddag varslet vi bymiljøetaten i Oslo kommune om at ekstremværet bød på problemer inne i hallen. Fuktighet og is er en dårlig kombinasjon, sier direktør i VIF Hockey, Jan Tore Kjær, til Dagsavisen.

- Og responsen fra etaten?

- Den uteble. Intet ble gjort for å bedre på situasjonen. Det er Oslo kommune som eier Jordal amfi. Dette er helt skandale. Skal vi ikke kunne spille hjemmekamper når det regner ute, spør Kjær.

- Hva skjer, omkamp?

- Det vet jeg ærlig talt ikke idet vi snakker sammen torsdag kveld. Jeg kan ikke huske å ha opplevd noe liknende. Kanskje startes omkampen på 0-1, eller på 0-0. Jeg vet ikke, sier Kjær.

Da kampen ble avbrutt ledet Lørenskog 1-0 etter scoring av Natgan Lognpre.

De øvrige resultatene torsdag: Stavanger – Sparta Sarpsborg 10-2 (3-0, 4-2, 3-0), Kongsvinger – Frisk Asker 3-7 (0-3, 0-1, 3-3), Stjernen – Manglerud Star 7-3 (3-0, 0-0, 4-3).

Mer fra Dagsavisen