Fotball

Skal ta tilbake gullet

Steffen Iversen (35) har vendt tilbake til Rosenborg av én hensikt: - Å ta tilbake seriegullet, sier han til Dagsavisen.

TRONDHEIM (Dagsavisen): Steffen Iversen er klar for sin tredje periode i Rosenborg-trøya. 1. februar ble han enig med den engelske klubben Crystal Palace, på andre nivå i England, om en fristilling. Da hadde han spilt 23 kamper for klubben, men bare scoret to mål. Grunnen til at det ikke lenger var noen framtid i London-klubben var ikke kvalitet, men alder. Crystal Palace ønsker å bygge opp et nytt og ungt lag.

Dermed valgte Steffen Iversen å vende tilbake til Trondheim og Rosenborg, som han forlot etter å ha tatt seriegull i 2010. Og grunnen er altså klar.

- Jeg skal være med på å ta tilbake seriegullet til Rosenborg. Det er det som er jobben min her, sier han til Dagsavisen etter ei endt treningsøkt og etter å ha gjort unna lunsjen på Brakka.

For etter at Rosenborg-spillerne i noen år har inntatt den inne på stadion på Lerkendal, har de nå vendt tilbake til Brakka for å sitte sammen med allmuen. Kritikken om mindre folkelighet i klubben skulle det gjøres noe med.

Mentor

Steffen Iversen innrømmer at det har skjedd forandringer på Lerkendal siden sist han var der.

- Det er mange nye spillere, sier han.

- Det er mange nye unge spillere som jeg skal hjelpe til å få fram.

Det er altså ikke bare seriegullet det handler om. Jobben er også å være en mentor for en ny fotballgenerasjon i Rosenborg - de fleste dyrket fram i egen ungdomsavdeling.

- Dette er kjempeartig, sier han.

Men seriegullet henger høyt, selv om han har noen fra før, både i Rosenborg og Vålerenga.

- Selvfølgelig er jeg kommet «hjem» for å ta seriegullet. Sånn har jeg alltid vært, og slik kommer jeg alltid til å være også. Det er kun seriegull som teller her. Så får vi se hva vi kan få til i cup og i europacupen, fortsetter han.

Storscorer ikke viktigst

Sist Steffen Iversen var i Rosenborg - fra 2006 og ut 2010-sesongen - ble det 128 kamper og 63 mål. Men nå syns han ikke dette med å bli toppscorer er så viktig.

- Jeg skal være med på å sørge for at Rade (Prica) kommer i gode scoringsposisjoner. Jeg vil være delaktig. Da er det ikke så viktig at det er jeg som scorer, mener han.

Men på Unibet - Europas støste nettspillselskap - er han, sammen med Veigar Pall Gunnarsson - folk har mest tro på som toppscorer.

At Steffen Iversen er veltrent, kan RBKs fysiske trener, Geir Håvard Hjelde, bekrefte.

Som farfar og far

- Steffen er godt trent, og han er blitt hurtigere enn da han var her sist. De har drevet mye sprinttrening i Crystal Palace, forteller han til Dagsavisen.

Steffen Iversen har vist at han har gode fotballgener etter pappa Odd Iversen. De har han ført videre til sønnen sin, Joey James Iversen (6). Han er nå tatt opp på Tottenhams fotballakademi, der yngstealderen egentlig er ni år. Steffen Iversen forteller:

- Talentspeideren visste ikke hvem han var. Han var på Joeys skole i et annet ærend, men la merke til en guttunge som rundspilte jevnaldrende i skolegården. Etterpå fikk vi mail fra skolen med talentspeideres navn og mobilnummer med beskjed om å ringe. Først trodde vi det var en spøk, forteller Steffen Iversen.

En ny Ivers er i emning.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen