Sport

Skal løpe et helt døgn på Bislett

Lørdag er det klart for 24 timer med løping, i det utøverne kaller Norges lengste julebord.

Du tror kanskje at det å løpe i 24 timer i strekk ikke tiltaler særlig mange. Men da tar du faktisk grundig feil. Årets Bislett 24-timers, som i år også er et norgesmesterskap i 24-timersløp, ble fylt opp på 33 timer. I alt 160 plasser.

Målet med Bislett 24-timers er mer eller mindre selvskreven. Alle de 160 deltagerne skal løpe så langt de kan på den 546 meter lange løpebanen under Bislett stadions tribuner, fra klokka 10.00 lørdag, til klokka 10.00 søndag. Altså i 24 timer.

Rekordinnehaverne er med

Rekorden er det Bjørn Tore Kronen Taranger (257,606 km) og Therese Falk (236,803 km) som innehar. De stiller selvsagt opp i år også. Det samme gjør løpefenomenet Oline Louise Yksnøy (77), som har løpet alle de 13 foregående 24-timersløpende, med kun ett unntak.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Norges lengste julebord

Når man skal arrangere et 24-timersløp er det naturligvis viktig med god ernæring. På grunn av den gedigne serverings- og support-sonen, men naturligvis også på grunn av løpets varighet, og tid på året, fått tilnavnet «Norges lengste julebord».

Likevel er det svært lite som minner om det vi tradisjonelt ser på som et julebord. Men dette er de løpeglades festaften, midt i Oslo, på nasjonalanlegget Bislett stadion.

Utholdenhet i speakerbua

For å arrangere et slikt løp er det ikke bare løperne som skal holde ut i 24 timer. Løpet må selvsagt ha en speaker, og der har Romerike Ultraløperklubb med seg en mann ved navn Henning Lauridsen, som de selv omtaler som «en av Norges galeste speakere», i en pressemelding.

Der skriver de også at Lauridsen er den nordmannen som har løpt flest 100-milesløp, det vil så løp på 161 kilometer eller mer.

Den utholdenheten kan komme godt med når han skal holde praten i gang, og orden på 160 løpere i 24 timer.

Mer fra Dagsavisen