Sport

Skal ikke rett ned

Etter «bragden i Bergen» og opprykket til 1. divisjon, mener KFUM at de er bedre rustet nå enn da de rykket opp – og rett ned igjen – i 2016.

KFUM tapte 1–2 hjemme i den første kvalikkampen mot Åsane, og lå under 0–1 til pause i returen sist søndag.

2. omgangen var en gedigen opptur. «Kåffa» scoret tre, og «bragden i Bergen» førte til opprykk til 1. divisjon.

Der har de vært en gang tidligere.

I 2015 rykket KFUM opp til i 1. divisjon. Det ble et kort opphold på nivå to, for de rykket rett ned igjen.

Det er mange meninger om årsaken til det. Daglig leder i klubben, Thor-Erik Stenberg, mener klubben har lært av nedrykket sist.

– Det er rart med det. Alt som er nytt er ukjent. Nå har vi erfaringen med oss. Vi mener å være godt styrket siden sist. Vi har mer fagkompetanse i A-laget nå. Ikke minst har vi en A-lagstrener ansatt på full tid.

Les også: «Kåffa»-treneren krever bedring før sesongens viktigste kamp (+)

– Bunnsolid økonomi

– Dere hevder hardnakket at ingen av spillerne har mottatt lønn mens dere har spilt i 2. divisjon, mens enkelte folk utenfor klubben sier det er sprøyt..?

– Ingen av spillerne har mottatt lønn. Men noen har jobb i vårt akademi, og de får lønn for sitt arbeid, sier Stenberg.

– De samme røstene sier det er flust av penger i klubben. Kan du forklare situasjonen?

– Vi har bunnsolid økonomi, det er riktig. Kort fortalt, er det slik at det i KFUM-systemet er et firma som heter KFUM Eiendom AS. Vi kan søke om midler derfra. Sist vi rykket opp fikk vi 3,4 millioner kroner av dette AS'et. Men det står klart formulert hva midler derfra kan brukes til. Kjøp av spillere og lønninger er ikke noe midlene kan brukes til.

– Hva bruker dere da midlene dere får derfra til?

– De 3,4 millionene vi fikk sist, ble brukt til å bedre forholdene på banen vår. Til nytt gress, til undervarme, medietårn. Den type ting.

Les også: Kjelsås-stopperen som ble Lägerbacks suksessgarantist (+)

Må bygge ny tribune

– Når dere nå skal spille i 1. divisjon, må dere betale spillerne lønn. Slik er regelverket. Fortell litt om den biten?

– Vi må ha 18 spillere på proffkontrakter, de øvrige kan vi, hvis vi ønsker det, ha på amatørkontrakter, også kalt B-kontrakter. Vi har ikke bestemt om vi skal lønne flere enn 18 spillere. Det er ett av mange punkt vi skal se på framover.

– Vi får også om lag 1,5 millioner kroner i såkalt medietilskudd. Vi blir nødt til å bygge ny tribune for bortelagssupportere. Sikkerheten på arrangementene må også styrkes. Den siste biten satser vi på å få til ved frivillige.

– Så nå sendes ny søknad til KFUM Eiendom AS?

– Det er ikke sikkert. Vi har som mål å klare oss mest mulig på egen hånd, sier daglig leder i KFUM-Kameratene Oslo, Thor-Erik Stenberg.

Klubbens planer om bygging av det nye anlegget på Ekeberg ligger til behandling i plan- og bygningsetaten i Oslo kommune. I det prosjektet er KFUM Eiendom AS inne i bildet i betydelig grad.

Mer fra Dagsavisen